Știri externe

Viza lui Novak Djokovic a fost anulată. Tenismenul este obligat să părăsească Australia

Anul acesta Novak Djokovic ratează Australian Open. Ministrul Imigrației, Alex Hawke, a decis să anuleze viza primită de tenismen, așa că el trebuie să părăsească țara cât mai curând. Vestea a venit ca un trăsnet pentru toți cei care l-au susținut în această perioadă.

Novak Djokovic părăsește Australa și ratează cel mai îndrăgit turneu de la început de an

Ministrul Imigrării din Australia și-a folosit puterea personală pentru a anula viza lui Novak Djokovic, în timp ce avocații săi se pregătesc să depună apelul.

”Astăzi mi-am exercitat puterea în temeiul secțiunii 133C(3) din Legea privind migrația de a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate și bună ordine, pe motiv că era în interesul public să fac acest lucru.

În luarea acestei decizii, am luat în considerare cu atenție informațiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forța de Frontieră Australiană și domnul Djokovic. Guvernul Morrison este ferm angajat să protejeze granițele Australiei, în special în legătură cu pandemia de Covid-19”, a declarat Hawke, potrivit The Age.

Tenismenul sârb are posibilitatea de a contesta această decizie, însă trebuie să facă asta într-un timp foarte scurt. Din nefericire presa din Australia scrie deja că numele lui Djokovic a dispărut deja de pe lista antrenamentelor jucătorilor din Melbourne Park.

Novak Djokovic are totuși și un pașaport diplomatic, care ar putea fi scăparea lui din această situație. El a obținut acest tip de pașaport în anul 2011, după succesul Serbiei în Cupa Davis.

Ivana Isidorovic, reprezentantă a ambasadei Serbiei, a declarat că paşaportul diplomatic al lui Djokovic ar trebui să îi asigure acestuia ”un tratament adecvat” din partea autorităţilor australiene.

”Djokovic, cel mai cunoscut reprezentant al nostru în lume, are paşaport diplomatic, care ar trebui teoretic şi practic să îi garanteze un tratament adecvat atunci când trece graniţele”, a afirmat Isidorovic.

Majoritatea australienilor nu îl vor pe tenismenul sârb la Australian Open. Rămâne de văzut dacă acesta va contesta in scurt timp decizia autorităților australiene, sau va decide să părăsească țara.

Comments are closed.