Știri

Vlad Voiculescu a sperat până în ultimul moment. Ce a făcut în ziua demiterii

Vlad Voiculescu a fost revocat din funcția de Ministru al Sănătății, pe care a deținut-o aproximativ 4 luni. În ultima vreme, pe fondul mai multor crize din sănătate, s-a tot speculat că Voiculescu va fi demis, însă erau doar zvonuri și de fiecare dată, alianța USR-PLUS sugera că îl va susține necondiționat.

Vlad Voiculescu – ultima zi la Ministerul Sănătății

Vlad Voiculescu a sperat până în ultimul moment că nu va fi demis. Picătura care a umplut paharul a fost greșeala Andreei Moldovan, secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății. Aceasta a semnat un ordin cu noile criterii pentru carantinarea unei localități, ordin ce a apărut în Monitorul Oficial, fără ca premierul Cîțu și ceilalți decidenți politici să știe.

În ultima zi la conducerea Ministerului Sănătății, Vlad Voiculescu a ajuns la Minister la primele ore ale dimineții și a mers în biroul său acolo unde a petrecut jumătate de zi. Voiculescu a avut discuții cu colegii săi de la USR-PLUS și cu echipa din minister, iar la final, a părăsit biroul pe ușa din spate, la propriu, pentru a evita jurnaliștii care îl așteptau la declarații.

Voiculescu a fost luat prin surprindere de decizia premierului Florin Cîțu de a-l revoca din funcție. Cu doar câteva zile înainte, existaseră discuții pe acest subiect, iar coaliția de guvernare ajunsese la concluzia că îl va menține în funcție.

Totuși, ordinul semnat de Andreea Moldovan, care introducea noi criterii pentru carantinarea unei localități, a fost picătura care a umplut paharul.

Cîțu a luat decizia de a-i demite pe amândoi: pe Vlad Voiculescu și pe Andreea Moldovan și imediat după a revocat ordinul apărut în Monitorul Oficial.

Florin Cîțu – interimar la Sănătate

Premierul României a fost numit interimar la Ministerul Sănătății, după ce Dan Barna, propus inițial în această funcție, a refuzat.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al sănătăţii, interimar, se arată în decretul semnat de Klaus Iohannis.

Cîțu a declarat că preia mandatul la Sănătate până când colegii de coaliție vor stabili un ministru care să preia atribuțiile. O variantă ar fi secretarul de stat Andrei Baciu.

Comments are closed.