Știri externe

Volkswagen vrea să construiască o mașină zburătoare în China

Grupul Volkswagen ia în calcul construirea unei mașini zburătoare. La momentul actual compania studiază acest concept în China, însă până la implementare ar putea trece mulți ani.

Mașina zburătoare este următorul pas, potrivit liderilor Wolkswagen

Într-un comunicat emis de grupul Volskwagen se arată că este luată în considerare construirea unei mașini zburătoare, având în vedere că mobilitatea verticală ar putea fi următorul pas în industrie.

“Drept urmare, cercetăm posibile concepte și parteneri în cadrul unui studiu de fezabilitate în China, pentru a indentifica posibilitatea de a industrializa această abordare”, se arată în comunicatul VW.

Acest anunț vine în momentul în care grupul Volskwagen produce masiv mașini electrice. În anul 2020 au fost vândute de trei ori mai multe astfel de mașini decât în 2019 și producția de modele plug-in hybrid a crescut cu 175%, la 190.500 de unități.

China reprezintă cea mai mare piață auto din întreaga lume, dar și cea mai mare piață pentru Volskwagen. Astfel decizia construcției unei astfel de mașini zburătoare aici vine natural.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Cu toate acestea până la materializarea unui astfel de plan ar putea trece ani de zile,, fiind necesar u cadrul legal, dar și depășirea unor obstacole destul de importante cu privire la siguranță și fiabilitate.

Mobilitatea verticală implică mult mai multe riscuri decât cea electrică, așa că dezvoltarea unei astfel de mașini nu va fi un proces ușor. Vehiculele zburătoare ar trebui să opereze în spațiul aerian aglomerat, alături de drone, avioane și elicoptere.

Volkswagen nu este prima companie producătoare a autovehicule care ia în considerarea mobilitatea verticală. La Consumer Electronics Show 2020, UBER și Hyundai au dezvăluit recent că plănuiesc să dezvolte un taxi zburător cu propulsie electrică.

Pe lângă asta, companii precum Porsche, Daimler sau Totoya susțin companii de tip start-up în domeniul decolărilor și aterizărilor verticale cu propulsie electrică (eVTOL).

Comments are closed.