Știri

Vreme caniculară în toată țara! Se anunță un weekend greu

Vremea a fost foarte capricioasă în ultima perioadă. Temperaturile caniculare au provocat pagube mari și au corelat cu cele prea scăzute pentru acest interval. Aflăm acum de la meteorologi că se întorc căldurile și urmează un Weekend groaznic în toată țara.

Prognoza meteo de Weekend

Meteorologii anunță vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi de peste 30 de grade, iar în anumite zone va fi chiar caniculară. Maximele vor ajunge chiar și la 36 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, cu un aer irespirabil.

Vezi și: Canicula revine, dar nu pentru mult timp! România va fi lovită de un val de aer rece

Temperaturile vor fi ridicate în toată țara, precum și la mare, unde vremea va fi perfectă pentru plajă. Apa mării va atinge 25 de grade și nu sunt așteptate deloc ploi în acest Weekend.

Este anunțată caniculă local în vest, în sud și în est, cu disconfort termic ridicat și indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Aerul va fi  irespirabil, mai ales în jurul orei prânzului. Cele mai mari temperaturi vor fi inregistrate în Lunca Dunării, de 37 de grade, iar minimele în depresiunile din estul Transilvaniei.

Caniculă și ploi

Cerul va fi variabil, pe alocuri cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza și seara. Astfel de fenomene vor apărea în regiunile sudice, estice și la munte, unde vor fi posibile chiar și vijelii şi grindină spre seară. Cantitățile de apă vor depăși izolat 15…25 l/mp. Ploi slabe vor fi pe suprafeţe mici și în centrul teritoriului.

În Capitală va fi foarte cald, iar termometrele vor indica și 37 de grade. Vântul va sufla slab și moderat și nu sunt așteptate ploi pe parcursul acestui Weekend. Minimele vor fi de 18-20 de grade în zona preorășenească.

Comments are closed.