Știri externe

Vreme extremă în Europa: Două tornade violente au distrus tot în Italia și Germania (Video)

Două tornade au distrus totul în cale într-un oraș din Germania și în orașul italian Catania. Oamenii au fost răniți, casele au fost distruse, iar mașinile au fost luate pe sus de către tornadele violente. În urma acestor fenomene extreme a rămas prăpăd. Copacii au fost puși la pământ, clădirile grav avariate, iar autoritățile încă evaluează pagubele.

Tornadă violentă în Germania

În Germania, tornada s-a format în apă și a ajuns apoi pe uscat. Au fost răniți șapte oameni care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Rafalele de vânt i-au luat pe oameni pe sus și i-au aruncat în apă. Fenomenul extrem s-a manifestat în orașul Kiel, iar presa străină spune că trei dintre victime sunt în stare gravă. Pagubele materiale sunt însemnate.

Aşa ceva este absolut imposibil de prognozat, a declarat meteorologul Sebastian Wache pentru DPA.

Acesta a precizat că tornada s-a format la periferia oraşului Kiel. Unele dintre persoanele rănite au fost lovite de obiecte luate de vânt. Autoritățile s-au mobilizat rapid pentru a evalua pagubele. Pompierii au anunțat că mai multe case au rămas fără acoperiș, după ce vântul puternic le-a smuls efectiv.

O tornadă devastatoare a lovit un oraș din Italia

Un astfel de fenomen extrem a avut loc și în Italia, mai exact în orașul Catania, situat pe coasta de est a Siciliei. Și aici au fost victime omenești, dar și pagube materiale însemnate. Tornada, despre care localnicii spun că a fost extrem de puternică, s-a manifestat însoțită de căderi de grindină și ploaie torențială. Pompierii au intervenit în forță pentru a-i ajuta pe localnici.

Pagubele materiale au fost însemnate: acoperișuri smulse, mașini distruse, copaci puși la pământ, clădiri avariate. Au fost înregistrate și victime omenești care au avut nevoie de ajutor medical.

Imaginile surprinse în timpul manifestării tornadei, dar și după, când se pot observa pagubele, nu mai au nevoie de nicio prezentare.

Astfel de fenomene extreme sunt tot mai dese în Europa, în ultimii ani, iar efectele lor sunt din ce în ce mai puternice. Tornadele se produc atunci când curenţi de aer cald şi rece se ciocnesc şi creează o zonă de rotaţie, cu presiune atmosferică scăzută.

Cea mai mare tornadă din lume a avut loc în martie 1925. A trecut prin Missouri, Illinois şi Indiana şi a omorȃt 695 de persoane. A străbătut 352 km în 3 ore şi jumătate.

Comments are closed.