Știri

Vreme instabilă în toată țara! Cod galben de ceață și ghețuș

După o perioadă cu vreme rea, precipitații semnificative sub formă de ploaie sau ninsoare, se pare că tot nu scăpăm de avertizările specialiștilor. Vremea continuă să fie capricioasă și ANM a emis o serie de avertismente privind ceața și ghețușul cu care ne confruntăm în această dimineață de 14 martie.

Vremea rea în 20 de județe și București

Meteorologii au emis duminică dimineața avertizări de ceață și ghețuș valabile în 20 de județe din țară și în București. Deși vremea va fi ceva mai călduroasă decât în zilele trecute, dimineața este destul de dificilă.
Județele vizate în această dimineață sunt: Dolj, Covasna și Harghita, dar și județele Constanța, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, dar și Bucureștiul. Aceste avertizări sunt în vigoare până la ora 10.00, cu pisibilitate de prelungire, în funcție de cum evoluează vremea.
A fost emisă o avertizare care a avut în prim-plan județele Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi și Vaslui. Aceasta a fost valabilă doar până la ora 8.00, dar vremea continuă să fie instabilă în aceste zone.

Avertismente și pentru șoferi

Specialiștii de la Infotrafic îi avertizează pe șoferi, pentru că circulația este îngreunată pe mai multe autostrăzi și drumuri naționale din cauza ceții. Vixibilitatea în trafic este redusă sub 100m și, izolat, sub 50, pe drumurile din București și județele Brăila, Ialomița, Prahova, Buzău, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Teleorman, Constanța, Tulcea, Bacău, Botoșani, Galați, Neamț, Vrancea, Vaslui și Iași.

Specialiștii au anunțat ceață densă și carosabil umed și pe tronsonul kilometric 10 – 105 al autostrăzii A2 București – Constanța, între București și Dragalina, județul Călăraș, dar și pe  întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A3 București-Brașov. Vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.

Pe autostrada A1 București-Pitești, între kilometrii 11 – 49 (București – Corbii Mari, județul Dâmbovița), vizibilitatea este redusă sub 150m din cauza ceții, iar carosabilul este umed.

Comments are closed.