Știri

Vremea 20 iunie – 18 iulie 2022. Căldură mare în România, de săptămâna viitoare. Vom resimți temperaturi de peste 40 de grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 20 iunie – 18 iulie 2022. În prima săptămână, vremea se va menţine frumoasã şi va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii.

“Pe parcursul săptămânii viitoare, vremea se va menţine frumoasã şi va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii. Cel mai cald va fi în Crișana, Banat și Oltenia, unde temperaturile se vor apropia de pragul caniculei.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar valorile resimțite de corpul uman vor fi accentuate. În nordul şi nord-estul ţãrii înnorãrile se vor accentua şi vor fi averse şi descãrcãri electrice. Local şi temporar vântul va prezenta intensificãri, cu viteze mai mari în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, mai scãzute în depresiuni”, a explicat ANM.

Prognoza meteo 20 – 27 iunie 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări.

Vremea 27 iunie – 4 iulie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice și local în cele centrale, estice și la munte.

Prognoza meteo 4 – 11 iulie 2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor excedent în centru și la munte.

Vremea 11 – 18 iulie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, dar cu posibilitatea unui deficit local în regiunile nord-vestice.

Adrian Olănescu
Adrian Olănescu este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV și mai apoi a lucrat la Știrile Pro TV. Dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.