Știri

Vremea la extreme! Schimbare radicală începând de vineri, 7 mai

Se schimbă vremea în acest weekend în care meteorologii anunță contraste. Temperaturile încep să scadă din această după-amiază, iar în unele zone din țară vor fi precipitații sub formă de ploaie, grindină și intensificări ale vântului. Totuși, vor fi și regiuni în care nu numai că nu va ploua, dar vremea va fi deosebit de frumoasă.

Se schimbă vremea

Meteorologii anunță că în jumătatea nordică a țării vor fi ploi cu grindină și intensificări ale vântului, în timp ce în sudul țării vremea va fi deosebit de caldă. Începând de vineri, 7 mai, vremea va deveni instabilă în vestul, centrul și nordul teritoriului.

Ca un contrast, în zona de sud și sud-est a țării, vremea va fi foarte caldă, asemănătoare unei zile veritabile de vară.

Vremea se mai răcește de sâmbătă, 8 mai, cam în toate regiunile țării. Meteorologii anunță șanse mari de precipitații la munte și în sud-estul țării.

De duminică, vremea se încălzi din nou și va fi frumoasă, cu temperaturi normale pentru această perioadă a anului.

Temperaturile maxime din următoarea săptămână vor atinge o medie regională de aproximativ 29 de grade Celsius. Ulterior regimul termic va marca o nouă scădere și media maximelor pe 16 mai va fi de 23…24 de grade, caracterizând o vreme normală termic pentru jumătatea lunii mai.

Cum va fi vremea la munte

Potrivit prognozei, vremea va fi mai rece decât în mod normal la începutul intervalului, când vor fi temperaturi maxime medii cuprinse între 4 și 14 grade și minime medii cuprinse între -5 și 5 grade.

Ulterior, vremea se va încălzi treptat și vor fi maxime medii de 10…20 de grade și minime ce se vor încadra între 0 și 10 grade. Temporar, vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă, cu cea mai mare probabilitate în perioadele 5-8 mai și 11-15 mai.

Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi foarte redusă și în special la altitudini de peste 2000 m.

Comments are closed.