Știri externe

Zelenski, mesaj din biroul său din Kiev: „Nu mă ascund și nu mi-e frică de nimeni”

“Rămân în Kiev şi voi lupta cât va fi nevoie pentru a câştiga acest război”, a spus cu fermitate preşedintele Zelenski.

Volodimir Zelenski: “Aşa arată Kievul seara. Aşa arată biroul nostru, luni seara. Din obişnuinţă spunem că ziua de luni este una grea, dar la noi în ţară e război, așa că în fiecare zi e luni.”

Aşa a vrut să demonstreze preşedintele ucrainean că discursul său a fost înregistrat luni seară. Din biroul său aflat în centrul Kievului, Zelenski a transmis un mesaj ferm: “Rămân aici, în Kiev, pe strada Bankova. Nu mă ascund și nu mi-e frică de nimeni. Voi lupta cât va fi nevoie pentru a câștiga acest război!”

Cu trecerea orelor, Kievul este tot mai încercuit de forţele ruse, iar teama că va fi asediat – tot mai mare în rândul locuitorilor.

Terifiaţi, oamenii continuă să ia cu asalt gara centrală din oraş, încercând cu disperare să fugă din capitală.

“Astăzi este a douăsprezecea noapte a luptei noastre, a apărării noastre. Suntem cu toţii prezenţi, toată lumea lucrează. Fiecare la locul său. Sunt la Kiev, echipa mea este cu mine”, a adăugat preşedintele Zelenski.

Potrivit administraţiei prezidenţiale, Volodimir Zelenski a rechemat soldaţii ucraineni care servesc în misiuni străine.

Militari “foarte profesionişti” ar fi necesari în lupta împotriva “agresiunii ruse”, se arată în comunicat.

Potrivit presei locale, militari ucraineni sunt implicaţi în operaţiuni în Kosovo, Congo şi Coasta de Fildeş.

Preşedintele Zelenski a mai spus că discuţiile cu Rusia vor continua.“Suntem realişti. De aceea vom discuta. Vom insista asupra negocierilor până când vom găsi o modalitate de a spune oamenilor noştri: Aşa ajungem la pace”, a spus el.

Fiecare zi de luptă creează “condiţii mai bune” pentru Ucraina, a adăugat el.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.