Știri externe

Zelenski, mesaj dur pentru Rusia. SUA ajută din nou Ucraina, cu 800 de milioane de dolari

Războiul continuă de peste trei săptămâni, dar ucrainenii nu își pierd speranța. Trupele ruse continuă să lovească și să provoace haos, dar se pare că nici armata rusă nu renunță. Președintele Volodimir Zelenski a transmis un mesaj important tuturor, în limba rusă, prin care  explicat că pierderile Rusiei sunt unele extrem de mari, semn că nu are nicio putere în fața armatei din Ucraina.

Zelenksi, tot mai optimist

Președintele Zelenski este foarte activ pe rețelele de socializare, acolo unde ține legătura cu poporul său și informează cu tot ce mai este nou. De data aceasta a transmis un mesaj în limba rusă, pentru a-i informa pe cetățenii Rusiei cu privire la situația armatei lor.

Aflăm de la liderul ucrainean că lupta este una strânsă, dar armata ucraineană are un mare avantaj. Liderul a transmis că pierderile Rusiei în Ucraina sunt mai mari decât cele din războaiele din Siria, Cecenia și Afganistan.

„Trupele ruse suferă astfel de pierderi în Ucraina, care nu au fost provocate nici în Siria, nici în Cecenia. Nici în Afganistan nu au suferit trupele sovietice astfel de pierderi”, a declarat Zelenski.

De-a lungul timpului, s-a demonstrat că în jur de 15.000 de soldați sovietici au murit în războiul din Afganistan (1979-1989), 13.000 de soldați ruși au murit în războaiele cecene, iar numărul morților ruși în Siria este trecut la sute, fiind cel cu cele mai puține pagube.

Până acum, în Ucraina ar fi fost uciși cel puțin 7000 de militari. Cu toate acestea, armata ucraineană a anunțat că 13.800 de soldați ruși au murit de la începutul invaziei și numărul acestora crește. Cert este că Rusia este blocată în Ucraina, dar nici nu are de gând să se retragă.

SUA, ajutor armat pentru Ucraina

SUA s-a implicat în războiul din Ucraina încă de la izbucnirea acestuia și are de gând să îi ajute pe vecinii noștri în continuare. Aflăm acum că Joe Biden, președintele Americii, a anunțat că va trimite un ajutor militar suplimentar în valoare de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Liderul de la Casa Albă a anunțat că ajutorul cuprinde drone cu care ucrainenii să vizualizeze situația mai bine, precum şi sisteme antiaeriene care „vor garanta că armata ucraineană poate continua să oprească avioanele şi elicopterele care îi atacă populaţia”.

Comments are closed.