Știri

Zi de doliu în presa din România. A murit jurnalistul Raico Cornea

Este o zi tristă pentru presa din România. S-a stins din viață jurnalistul Raico Cornea. Vestea tristă a fost dată de către colegii săi de la Televiziunea Română. Cornea avea 52 de ani și lucra la TVR de aproape 30 de ani.

A murit jurnalistul Raico Cornea

Raico Cornea era membru în Consiliul de Administrație al TVR. De-a lungul timpului a fost corespondent de război, videojurnalist, realizator, producător, redactor șef al Redacției Știri TVR Timișoara, dar și șeful TVR 1.

Jurnalistul s-a stins din viață din cauza unui infarct la vârsta de 52 de ani.

A fost fondatorul Uniunii Jurnaliştilor din Mass-media Minorităţilor Etnice (UJMME), preşedinte UJMME din mai 2017. A semnat cinci volume de reportaj, analiză şi beletristică, fiind doctor în filologie-comunicare.

Raico Cornea a fost autorul a numeroase producţii tv, coautor al filmului “Peisaj dupa embargou”, laureat al premiului APTR (1997), autor al filmelor documentare: ”Sârbii din România”, ”Ucrainenii din Banat”, ”Dobrogea multiculturală”, ”Timişoara, o Europă în miniatură”, ”Timişul, splendoarea diversităţii etnice”, ”Banatul multicultural”, ”Evreii din Arad – 300 de ani”.

Comments are closed.