Știri

Zi importantă în lumea politică din România. Ce urmează să se întâmple

Zi importantă în lumea politică din România. Astăzi premierul Nicolae Ciucă își va depune candidatura pentru conducerea Partidului Național Liberal. Deocamdată el este singurul candidat la acest post, după ce Florin Cîțu a fost forțat să-și depună demisia imediat cum a revenit din America.

Nicolae Ciucă își depune candidatura la șefia PNL

Premierul României își va depune miercuri, 6 aprilie 2022, candidatura la șefia Partidului Național Liberal, după ce liberalii au făcut o concesie și i-au permis să candideze. Nicolae Ciucă, care nu a făcut un eveniment din ceea ce urmează să se întâmple, își va depune candidatura la sediul din Modrogan.

Potrivit regulamentului, statutului PNL, candidatura se depune după prezentarea unui proiect de moţiune, și orice membru de partid poate candida dacă are o vechime în partid de cel puţin 5 ani. În acest context, membrii Biroul Executiv al partidului s-au reunit pentru a stabili o derogare de vechime pentru Nicolae Ciucă, pentru a-și putea depune candidatura.

Citește și: Florin Cîțu a demisionat! De ce s-a retras de la conducerea PNL


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Florin Cîțu a demisionat din funcția de președinte al Partidului Național Liberal imediat cum s-a întors din vizita de lucru efectuată în Statele Unite ale Americii. Cîțu a demisionat pe 2 aprilie, după un mandat de șase luni la conducerea PNL. La acest moment, președinte interimar al PNL este Gheorghe Flutur.

Congres extraordinar al PNL – 10 aprilie

La sfârșitul acestei săptămâni va avea loc Congresul extraordinar al Partidului Național Liberal în cadrul căruia va fi ales noul președinte al formațiunii politice. Vor participa un număr de 1.300 de delegați dintre 617 delegaţi de drept şi 683 delegaţi aleşi.

Comisia de organizare a Congresului va fi condusă de Robert Sighiartău şi îi va avea în componenţă pe Sebastian Bujduveanu, George Tuţă, Florin Roman, Gigel Ştirbu, Diana Băciună, Adrian Cosma, Bogdan Gheorghiu și George Şişcu.

Termenul pentru depunerea moţiunilor va fi miercuri, 6 aprilie 2022, la orele 18.00. Ulterior, până vineri, orele 22.00, vor avea loc dezbaterile în cadrul comitetelor directoare judeţene.

Comments are closed.