Știri

Zi importantă pentru România! Președintele Klaus Iohannis a semnat decrete importante

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decrete extrem de importante pentru țara noastră. Administrația Prezidențială a explicat în amănunt ce modificări au fost făcute azi în legislație și care sunt urmările. Vezi ce decizii a luat președintele azi, 19 martie.

Decrete importante semnate de Iohannis

Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 martie 2021, mai multe decrete, conform informațiilor transmise de către Administrația Prezidențială. Astfel, președintele a promulgat legea privind aprobarea plăţii cotizaţiei anuale a României la bugetul Centrului European de Excelenţă dedicat gestionării civile a crizelor – European Center of Excellence for Civilian Crisis Management, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care ţara noastră este parte.

Legea vizează aprobarea plăţii cotizaţiei anuale a României la bugetul Centrului European de Excelenţă dedicat gestionarii civile a crizelor pe întreaga perioadă a participării ţării noastre la activitatea acestuia. Țara noastră a aderat la acest centru în iulie 2020, alături de alte 17 țări, printre care și Cehia, Ungaria şi Letonia. Începând din acest an, ca stat-membru, România trebuie să achite o cotizaţie anuală de participare în valoare de 20.000 de euro.

Alte decrete semnate azi de către președinte

De asemenea, şeful statului a promulgat legea privind aprobarea cotizaţiei anuale a României la Comitetul de asistenţă pentru dezvoltare (DAC) al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte.

Și în acest caz, România plătește o cotizație la OCDE. Valoarea totală a cotizaţiei este calculată în fiecare an de OCDE, iar sumele se achită din bugetul MAE.

Alt decret semnat, conform Administrației Prezidențiale, este:

“Decret pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Protocolului nr. 16 adoptat la Strasbourg la 24 iunie 2013, semnat de România la Strasbourg, la 14 octombrie 2014, la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, adoptată la Roma la 4 noiembrie 1950.”

Comments are closed.