Media

Zi mare în familia lui Nicolae Botgros. Ce mesaj i-a transmis Sofia Vicoveanca

Zi mare în familia marelui artist Nicolae Botgros. Este mare sărbătoare prilejuită de aniversarea celor 69 de ani de la nașterea artistului. Încă de la primele ore ale dimineții au început felicitările pentru Nicolae Bogros. Din nefericire, acesta este primul an în care artistul își sărbătorește ziua de naștere fără soția sa.

Este ziua de naștere a lui Nicolae Botgros

Marți, 25 ianuarie, Nicolae Botgros împlinește vârsta de 69 de ani. Este prima aniversare a artistului fără soția sa, regretata Lidia Bejenaru care s-a stins din viață din cauza unei boli nemiloase. Printre primii mari artiști care l-au felicitat pe Nicolae Botgros de ziua lui se numără Sofia Vicoveanca și Paula Seling.

Azi este ziua când îl sărbătorim pe maestrul Nicolae Botgros…Să ne trăiți mulți ani cu sănătate, putere, cu mângâiere de la Bunul Dumnezeu, liniște sufletească deplină…Tot ce-i mai bun și frumos pe lume să-ți treacă pragul sufletului …LA MULȚI ANI – FERICIȚI!, i-a urat Sofia Vicoveanca lui Nicolae Botgros.

Constantin Bahrin, Niculina Stoican, Ghiorghiță Rotaru, Mihaela Gurău și Paula Seling sunt o parte dintre artiștii care l-au felicitat pe maestrul Nicolae Botgros.

Nicolae Botgros, prima aniversare fără soția sa

Anul acesta este primul în care maestrul Nicolae Botgros își sărbătorește ziua de naștere fără soția sa. Lidia Bejenaru-Botgros s-a stins din viață în luna iulie a anului 2021, din cauza unei boli nemiloase. Interpreta de muzică populară a lăsat în urma sa o carieră frumoasă. Era iubită și admirată atât de publicul din Republica Moldova, cât și de cel din România.

Ea a fost căsătorită cu dirijorul Nicolae Botgros cu care a avut un singur copil – Cornel Botgros.

Zi mare în familia lui Nicolae Botgros. Și Sofia Vicoveanu l-a felicitat pe artistLidia Botgros a făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971. Din 1971, timp de un an a fost metodistă la casa de cultură din Edineț, după care solistă a orchestrei „Ciocârlia” de la Edineț, apoi a orchestrelor de muzică populară „Mugurel” (1973–1974) și „Lăutarii” (din 1978) ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

În anul 1993, interpreta de muzică populară a fost distinsă cu Medalia „Meritul Civic”. Puțini sunt cei care știau că Lidia Bejenaru a scris muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriu.

Comments are closed.