Știri

Sămbătă și duminică se ridică din restricții. Zile libere de Paștele Catolic! Cât stau acasă angajații

Paștele Catolic cade anul acesta pe data de 4 aprilie. Deși trecem printr-o perioadă extrem de grea, românii catolici se vor putea întâlni cu familia și vor avea parte de sărbători la fel ca în anii trecuți, dar cu condiția de a respecta mai multe reguli stricte. De asemenea, cu ocazia marii sărbători pascale, angajații au parte și de mai multe zile libere despre care toată lumea trebuie să știe.

Vestea bună este că se renunță la o parte din restricții. În noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulaţia persoanelor în intervalul orar 20,00 – 2,00, astfel încât catolicii să poată participa la slujbă.

Paștele Catolic aduce zile libere pentru angajați

În 2021, noaptea de Înviere pentru catolici va fi între 3 şi 4 aprilie. Cu ocazia acestei sărbători importante, angajații beneficiază de zile libere de la serviciu, pentru a se putea bucura de marele eveniment. Conform legislației în vigoare, toți vor primi zile libere legale în ziua de duminică, 4 aprilie și luni, 5 aprilie 2021. De asemenea, toți salariații beneficiază de zi liberă legală și pentru Vinerea Mare, 2 aprilie.

Cu toate acestea, există angajați care trebuie să se prezinte la muncă și în aceste trei zile sfinte, pentru că activitatea lor nu poate fi întreruptă sub nicio formă din cauza domeniului în care lucrează. În aceste cazuri, salariaților trebuie să li se asigure compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Dacă din motive justificate nu se acordă zile libere, salariații beneficiază de un spor de minimum 100% din salariul de bază.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Reguli de Paștele Catolic

Paștele Catolic vine cu vești bune pentru români. Autoritățile au decis să dea frâu liber slujbei din noaptea de Înviere, motiv pentru care poate participa la acest moment important oricine dorește. Se vor respecta aici toate măsurile de prevenire în vigoare, așa cum se face la orice altă slujbă la biserică: se poartă masca de protecție, care să acopere nasul și gura, se respectă distanțarea socială și unii pot sta și afară dacă este cazul.  accesul credincioşilor în lăcaşurile de cult sau în alte spaţii în care vor avea adunări sau procesiuni religioase se va face astfel încât să se asigure o suprafaţă de minimum 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de 2 metri între persoane.

De altfel, oamenii pot merge la biserică pe jos sau cu un mijloc de transport propriu și trebuie să fie în case până la ora 02.00. Se face triajul epidemiologic și nu au acces persoanele care prezintă simptome specifice coronavirusului precum febră, tuse, stare modificată.

“În noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulaţia persoanelor în intervalul orar 20,00 – 2,00 pentru a permite credincioşilor să participe la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui Catolic. Purtarea măştii de protecţie în mod corect, acoperind gura şi nasul, rămâne obligatorie în spaţiile publice, inclusiv în locaşurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase”, a declarat Monica Dajbog, la Centrul Naţional de Conducere Integrată.

Comments are closed.