Media

George Buhnici a fost jefuit. Realizatorul TV a tras o sperietură mare. Ce s-a întamplat și ce i-au furat hoții

George Buhnici (42 de ani) trage un semnal de alarmă în rândul turiștilor care aleg să viziteze Barcelona, locul unde el a fost jefuit de două ori. Jurnalistul oferă și câteva sfaturi pentru a preveni astfel de situații și îi îndrumă pe internauți ce să facă în cazul în care cad pradă hoților de buzunare.

Recent, Gerorge Buhnici a spus lucrurilor pe nume și a vorbit despre jafurile de pe străzile din Barcelona. Hoții de buzunare nu mai au nicio jenă și acționează până și în camerele de hotel. Orașul a devenit un magnet pentru escroci, iar țintele lor sunt – în proporție de 90% – turiștii.

George Buhnici, jefuit pe străzile din Barcelona

Buhnici a dat exemplul unui bărbat din Singapore care a rămas fără 800 de euro, bani pe care îi avea securizați în seiful din camera de hotel. De altfel, acesta a reamintit că și el fost jefuit de două ori în timp ce vizita Barcelona. Problema s-a agravat destul de mult în ultimii ani, iar jurnalistul susține că autoritățile locale nu fac nimic pentru a stopa acest fenomen.

„Să fii jefuit în Barcelona este aproape o certitudine. Din păcate, problema s-a agravat în ultimii ani. Și eu am fost jefuit de două ori aici, mai demult. Un coleg a fost jefuit acum doi ani. Iar astăzi stăteam de vorbă cu un tip din Singapore care îmi zicea că i s-au furat 800 de euro. De unde credeți? Din seiful din camera de hotel din Barcelona.

Se fură foarte mult aici. Este plin de oameni, plin de turiști, e un magnet orașul. Și e până la un punct normal să se întâmple. Dar cu toate astea se întâmplă de prea multă vreme, iar autoritățile nu i-au măsuri. Și tocmai de aceea, pentru că ți-am zis că probabilitatea este foarte ridicată, ca la un moment dat, poate și tu să o pățești dacă vei călători în Barcelona, am o rugăminte la tine. Ia toate măsurile de prevedere, încuie lucrurile, nu te afișa cu obiecte scumpe, știi toată treaba asta”, spune George Buhnici pe TikTok.

Buhnici le-a adresat urmăritorilor săi de pe TikTok câteva sfaturi de urmat în cazul în care ajung să fie victimele hoților de buzunare din Barcelona. Acesta îi îndrumă pe români să meargă la poliție sau la Mosos de Squadra și să nu plece de acolo până nu primesc o dovadă clară cum că au fost tâlhăriți. Fiind foarte multe cazuri în care turiștii nu reclamă jaful, autoritățile nu iau prea în serios această problemă.

„Însă, dacă cumva o să ai ghinionul să fii furat, jefuit, sau să pățești ceva cu hoți sau infractori în Barcelona, promite-mi că ții minte chestia asta. Te vei duce la poliție sau la Mosos de Squadra și nu pleci de acolo până nu îți dau hârtie la mână că ai fost furat. Să zic de ce. Am vorbit cu un amic din poliție care a avut legătură cu spaniolii și aceștia nu raportează infracțiunile.

Chestia asta durează de atât de mult timp pentru că pur și simplu polițiștii de aici freacă duda, ca nu aș vrea să cred că sunt în complicitate cu hoții, și nu vor lua măsuri și nu vor face nimic pentru turiști. Câtă vreme turiștii nu se plâng, mulți dintre ei nici nu se mai duc la poliție, pentru că se așteaptă să fie pierdere de vreme. Li s-a dus vestea polițiștilor de aici și nu fac nimic ca să recupereze banii furați, după care dacă chiar te duci, o să tragă de timp. Și am văzut asta întâmplându-se de foarte multe ori”, a continuat Buhnici.

059
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.