Știri

Fabrica unică în România care intră în faliment. Producea milioane de produse în anii ’90

România avea o industrie înfloritoare înainte de revoluția din 1989, iar după ’90 au existat ani buni în care lucrurile încă funcționau foarte bine.

Ba chiar mai mult decât atât, exista o fabrica unică în România care avea o producție uriașă, însă nu a mai produs nimic în ultimii 10 ani!

Este vorba despre prima fabrică de seringi de unică folosință din România, Sanevit Arad.

Fabrica a intrat în faliment iar acum este scoasă la licitație publică. Prețul de pornire este de 1.685.000 de euro, după cum arată anunțurile publicate pe site-urile de specialitate.

La mijlocul anilor ’90, fabrica era unică în România. Capacitatea sa anuală de producție era de 160 – 200 de milioane de seringi și 520 de milioane de ace medicale. Cu toate acestea, fabrica nu a lucrat niciodată la mai mult de 30% din capacitatea sa. Nu a mai produs nimic din anul 2013, iar datoriile cu care fabrica a rămas sunt în valoare de aproximativ 8,4 milioane de lei.

Fabrica are un teren cu o suprafață de 30.245 de metri pătraţi. Acesta este situat pe o arteră principală din cartierul Grădiște, din orașul Arad, dar sunt și câteva clădiri construite, iar între ele se află o hală de producție de peste 14.000 de metri pătrați.

Licitația pentru această fabrică va avea loc pe 10 aprilie 2024, la ora 14.00. Licitația se va desfășura la sediul lichidatorului judiciar, pe strada D. D. Bolintineanu nr. 5 et.1 ap. 3, potrivit Agerpres.

042
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.