Știri

Drob de pui invelit în aluat, cu usturoi verde și mărar proaspăt, o delicatesă care nu trebuie să lipsească de pe masa ta de Paște

În prag de sărbătoare a Paștelui, momentul reuniunii cu familia și prietenii este întotdeauna încărcat de bucurie și gusturi savuroase. Într-o astfel de atmosferă plină de tradiție și bucurie, nici o masă nu este completă fără preparate delicioase care să îmbogățească experiența gastronomică. În acest sens, drobul de pui în aluat, cu usturoi verde și mărar proaspăt, se remarcă ca o opțiune inedită și rafinată, perfectă pentru a răsfăța papilele gustative ale celor dragi.

Această rețetă reinterpretată a clasicului drob de miel aduce un plus de prospețime și savoare, fără a compromite autenticitatea și tradiția sărbătorilor pascale. Îmbinând carnea suculentă de pui cu aromele intense ale usturoiului verde și ale mărarului proaspăt, acest drob în aluat devine o adevărată delicatesă ce va încânta cu siguranță toți cei care se vor așeza la masa de Paște.

Pregătirea acestui delicios drob de pui în aluat nu necesită o abilitate culinară deosebită, fiind accesibilă oricui dorește să surprindă cu un preparat inedit și savuros. Iată cum poți să pregătești acest festin culinar:

Ingrediente:
500g piept de pui
200g ficat de pui
2 ouă
1 legătură de usturoi verde
1 legătură de mărar proaspăt
200g făină
100ml lapte
Sare și piper, după gust
Ulei de măsline

Instrucțiuni:

Prepararea umpluturii: Toacă fin pieptul de pui și ficatul de pui. Tocăturile obținute le amesteci într-un castron și le condimentezi cu sare și piper după gust.

Adăugarea aromelor: Spală și toacă fin usturoiul verde și mărarul proaspăt. Amestecă-le cu tocatul de carne.

Pregătirea aluatului: Într-un alt castron, amestecă făina cu ouăle și laptele, obținând un aluat omogen și elastic.

Asamblarea drobului: Întinde o foaie de aluat pe o suprafață plană și tapetată cu făină. Așază amestecul de carne și ierburi aromatice în centrul foii de aluat.

Rularea drobului: Rulează cu grijă aluatul în jurul umpluturii, astfel încât să formezi un cilindru compact. Sigilează bine marginile pentru a evita scurgerile în timpul coacerii.

Coacerea drobului: Așază drobul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unge-l cu puțin ulei de măsline. Coace-l în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 40-45 de minute sau până când aluatul capătă o culoare aurie și crocantă.

Servirea: După ce s-a răcit ușor, taie drobul în felii generoase și servește-l cu dragoste alături de salate proaspete sau garnituri alese.

Drob de pui în aluat, cu usturoi verde și mărar proaspăt, reprezintă o reinterpretare inedită a tradiționalei bucate pascale, aducând în farfuria fiecărui invitat un strop de prospețime și rafinament. Fiecare gustare din acest preparat delicios va fi întâmpinată cu zâmbete și exclamații de bucurie, transformând masa de Paște într-o adevărată festivitate culinară.

074
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.