Știri

Decizie pentru cei cu pensii sub 1.400 de lei. Au anunțat oficial de la Primărie

O nouă primărie din România a anunțat că oferă ajutor financiar oamenilor cu venituri reduse. Ajutorul financiar va fi oferit pentru câteva categorii de oameni, înainte de Paște.

Primăria Slatina a dezvăluit vineri că aproape 4.100 de locuitori vor beneficia de tichete sociale de Paște în valoare de 150 de lei fiecare.

Începând de vineri, tichetele sociale de Paște, în valoare de 150 de lei fiecare, sunt distribuite prin intermediul Poștei Române către beneficiarii din Slatina.

Acestea pot fi utilizate în 101 unități comerciale din oraș. Alături de bonurile respective, fiecare plic conține și o listă cu unitățile comerciale unde pot fi folosite acestea.

Cine beneficiază de tichete sociale?

Numărul beneficiarilor, în prezent de 4.088 de persoane, a înregistrat o creștere comparativ cu anii anteriori.

Începând din acest an, bonurile valorice sunt acordate și:

persoanelor cu handicap grav, accentuat sau mediu
pensionarilor cu venituri lunare de cel mult 1.400 de lei
persoanelor fără adăpost
și persoanelor în vârstă de peste 65 de ani cu venit minim de incluziune

Pe ce pot fi cheltuiți banii?

Bonurile, în valoare totală de 150 de lei pentru fiecare beneficiar, sunt destinate achiziționării de:

produse alimentare
articole de curățenie și igienă personală sau pentru locuință
medicamente
îmbrăcăminte și încălțăminte
Deja sunt opt ani de când Primăria Slatina oferă tichete sociale de Paște, continuând tradiția începută în 2016, când au fost introduse și pentru perioada sărbătorilor de Crăciun.

Data la care vin tichetele de masă de Paște
Distribuirea tichetelor sociale va începe la 18 aprilie 2024 prin intermediul Poștei Române, iar se estimează că până la data de 26 aprilie 2024 vor fi livrate către toți cei care sunt eligibili.

Persoanele cu venituri modeste primesc tichete pentru masa de Paște. Acestea au avut un termen limită până la data de 10 aprilie pentru a depune cererile pentru acestea. Tichetele sunt furnizate de anumite autorități locale. Este important de menționat că nu toate primăriile le oferă.

De exemplu, primăria din Ploiești nu ofertă tichete de Paște în acest an.

060
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.