Știri

Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată

Astăzi temperaturile vor crește considerabil în toată țara, inclusiv la munte. Meteorologii anunţă maxime de 23 de grade Celsius.

Vremea se încălzește, astfel că vorbim zilele astea de temperaturi mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă a anului.

De dimineaţă, valorile termice erau încadrate între 0 și 12 grade. Cel mai rece a fost la Miercurea Ciuc, cel mai cald la Oravița. Este o dimineață frumoasă ca aspect, lipsită de precipitații.

Maximele de astăzi vor fi încadrate între 17 și 23 de grade Celsius. Mâine, în ziua de Florii, vom avea temperaturi maxime de până la 25°C, iar de la începutul săptămânii următoare se încălzește și mai mult. Luni și marți valorile termice pot urca până la 27°C acolo unde va fi cel mai cald.

Se anunță o zi de sâmbătă destul de frumoasă ca aspect. Este posibil să plouă slab, izolat în zonele montane și poate prin regiunile din vestul țării, însă în rest vorbim despre o zi senină în majoritatea zonelor țării.

19 grade vor fi la Sibiu și Cluj-Napoca, 18 la Suceava și Brașov. Destul de plăcut în vestul și sud-vestul țării, 22 de grade la Timișoara, Drobeta, iar în București, 23 de grade!

Cerul va fi variabili, nu sunt anunțate ploi, așadar avem parte de un weekend foarte frumos.

Mâine, în ziua de Florii, vom avea o zi şi mai frumoasă!

Prognoza meteo ANM. Elena Mateescu a explicat că vremea va fi în general frumoasă. Temperaturile, în special în partea de vest, se vor apropia de pragul unei zile de vară, adică 25 de grade.

Ea a menționat că, începând de mâine, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării. Termometrele vor arăta valori între 17 și 23 de grade Celsius. De asemenea, a adăugat că, duminică, de Florii, se vor înregistra valori în jurul a 25 de grade.

„Vorbim de o vreme în general frumoasă, pentru că valorile de temperaturi, în special în partea de vest, se vor apropia de pragul unei zile de vară, 25 de grade. Chiar începând de mâine, vom avea o vreme în încălzire în cea mai mare parte a țării. Mâine contăm pe valori de 17…23 de grade, apoi duminică, în ziua sărbătorii Floriilor, deja vorbim de valori în jurul a 25 de grade”, a explicat Elena Mateescu.

Directorul ANM a spus că termometrele vor arăta, mâine, 22 de grade Celsius în București. Duminică, mercurul din termometre ar putea să crească la 23 sau 24 de grade Celsius.

Nu în ultimul rând, Elena Mateescu a mai spus că, săptămâna viitoare, temperaturile care vor fi resimțite în București vor fi între 24 și 25 de grade Celsius.

„Inclusiv în Capitală, mâine contăm pe 22 de grade, duminică 23…24 de grade, pentru ca săptămâna viitoare și în capitală să ne apropiem de ceea ce înseamnă pragul unei zile de vară, 24…25 de grade Celsius”, a mai spus directorul ANM.

030
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.