Magazin

Rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului, care se rostește de Izvorul Tămăduirii. Aduce vindecare persoanelor bolnave

Astăzi, pe data de 10 mai 2024, este Izvorul Tămăduirii, o sărbătoare cu cruce roșie în calendarul ortodox. O rugăciune aduce vindecare persoanelor bolnave. Este o rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului, care se rostește de Izvorul Tămăduirii.

La Izvorul Tămăduirii, credincioșii pot rosti cea mai puternică rugăciune către Maica Domnului, care se spune că aduce vindecare și iertare de păcate. O sărbătoare mare este celebrată în fiecare vineri a Săptămânii Luminate, numită Izvorul Tămăduirii, care amintește de una dintre minunile făcute de Maica Domnului la un izvor lângă Constantinopol.

Rugăciunea făcătoare de minuni către Maica Domnului, rostită de Izvorul Tămăduirii

O, Podoaba cetelor îngereşti şi Lumina celor ce călătoresc în pământul mântuirii, Vasul cel preafrumos plin de mirul tuturor darurilor Duhului, Oglinda sufletelor umilite, Veşmântul celor iubitori de feciorie, Buna Povăţuitoare a maicilor, Biruinţa sihaştrilor, Dorul mucenicilor, Nădejdea neclintită a păcătoşilor, Preasfântă Fecioară şi Maica Cuvântului, adapă-ne pe noi cei însetaţi de mântuire din izvorul minunilor Tale şi cu starea Ta de faţă înaintea tronului Treimii mijloceşte iertarea păcatelor noastre.

Nu avem nicio picătură de umilinţă în vasul sufletelor noastre şi cu totul ne-am cufundat în adâncul nelegiuirilor. Nu avem gând de întoarcere şi în mormântul lenevirii ne-am aşezat. Am lepădat mila Domnului şi cu mulţime de păcate ne-am împovărat. Pentru aceasta, te rugăm, Preacurată Maică a Domnului, să ne fii apărătoare nebiruită la judecată şi mai înainte de a sosi ceasul înfricoşător al morţii să ne soleşti pocăinţă.

Ca Una Ce ai născut pe Cel de pe scaunul heruvimilor, pe noi, cei pierduţi în temniţa păcatelor, ne slobozeşte, apropiindu-Te cu cheia rugăciunii Tale. Nu ne părăsi în vremea primejdiilor, ci ca Una Ce eşti Izvor al milostivirii credincioşilor, adapă-ne cu picăturile îndurărilor Tale. Surpă toate ispitele vrăjmaşilor nevăzuţi cu mâna Ta cea puternică, ca Una Ce ai ţinut în braţele Tale pe Cel Ce cu mâna Sa a zidit toată făptura şi aşează pe cerul minţilor credincioşilor stele de gânduri dumnezeieşti.

Înţelepţeşte-ne pe noi ca în toată vremea să Îţi aducem jertfe de rugăciuni şi mai ales să-Ţi împletim cununa laudelor, ca să dobândim şi noi cununa mântuire şi viaţa cea veşnică spre slava lui Dumnezeu în veci. Amin!

Povestea de viață a împăratului Leon cel Mare

În trecut, când încă nu era împărat, Leon cel Mare se plimba printr-o pădure din apropierea Constantinopolului. Acolo, a întâlnit un bătrân orb care i-a cerut apă. Fără să găsească nicio sursă de apă, o voce blândă s-a auzit spunându-i împăratului să caute în continuare prin pădure, unde va găsi un izvor.

„Nu este nevoie să te osteneşti, căci apa este aproape! Mergi mai mult prin pădure, ia cu mâinile apa tulbure, potoleşte setea orbului şi apoi unge cu ea ochii lui cei întunecaţi”, i-a spus Miaca Domnului lui Leon cel Mare.

Împăratul a găsit izvorul, a luat apă tulbure cu mâinile și a stins setea orbului, apoi i-a uns ochii cu acea apă, iar acesta și-a recăpătat vederea. Uimit de această minune, Leon cel Mare, când a devenit împărat, a construit o biserică lângă acel izvor, în semn de recunoștință pentru ajutorul primit de la Maica Domnului.

097
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.