Știri

Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei

Pentru cei 3 milioane de pensionari din România, există o veste excelentă în legătură cu ajutorul pentru plata facturilor la energie. Acești seniori vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei pe cardul de energie, bani care vin ca o mare ușurare pentru mulți din această categorie.

Această măsură se aplică în special celor 2.800.000 de pensionari care deja au primit 750 de lei pentru plata energiei. Mai exact, este vorba despre seniorii care îndeplinesc condițiile pentru a primi acest sprijin. Cel mai important dintre acestea este să aibă venituri lunare sub 2000 de lei.

Când vor beneficia cei aproape 3 milioane de români de acești bani

Conform legii, banii urmau să fie distribuiți în două tranșe pe parcursul anului 2024. În ceea ce privește prima tranșă, aceasta a fost acordată la finalul lunii februarie, acoperind perioada ianuarie – iunie. A doua tranșă, care se estimează că va fi acordată după luna august, va fi destinată pentru perioada iulie – decembrie 2024.

Legea care permite această distribuție a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și are ca scop ajutorarea categoriilor de persoane vulnerabile pentru a compensa prețul la energie. Aceste fonduri provin din resurse externe, fiind finanțate din fonduri europene nerambursabile.

Banii acordați pot fi utilizați pentru plata facturilor la energie electrică, energie termică centralizată, gaze naturale, butelii, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire. Această măsură vine ca un sprijin semnificativ pentru pensionarii cu venituri mai reduse, ajutându-i să facă față costurilor de zi cu zi.

Astfel, această inițiativă vine ca o veste bună pentru 3 milioane de pensionari din România, oferindu-le sprijinul necesar pentru a acoperi costurile legate de energie și încălzire, într-un context economic care poate fi uneori dificil pentru persoanele vulnerabile.

https://www.cdep.ro/proiecte/2023/200/00/5/og204.pdf

047
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.