Știri

Orașul din Italia unde casele sunt vândute cu prețuri de la 3 euro. Primar: „Străinii se înghesuie să cumpere”

Regiunea italiană considerată zona fierbinte a locuințelor ieftine scoate mai multe case la vânzare

În ultimii ani, orașele italiene în declin au făcut tot posibilul pentru a atrage noi locuitori, lansând mai multe programe de case la un euro în întreaga țară.

Dar, în timp ce unele orașe s-au luptat să găsească cumpărători pentru clădirile abandonate, altele s-au bucurat de gloria vânzărilor de succes.

După ce a înregistrat o cerere uriașă pentru vânzările sale anterioare de case, în 2019 și 2021, localitatea Sambuca din regiunea italiană Sicilia, se pregătește să pună un al treilea lot la vânzare, de data aceasta cu prețuri de pornire de la 3 euro, adică puțin peste 3 dolari.

„Vrem doar să clarificăm faptul că, prin numerotarea acestor loturi, vor urma probabil mai multe vânzări în anii următori”, a declarat pentru CNN primarul nou ales Giuseppe Cacioppo. „Străinii se înghesuie să cumpere casele noastre, a fost un succes până acum”.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini din orașul italian Sambuca.

Cacioppo încurajează potențialii cumpărători care se îndreaptă spre regiune să facă o vizită în oraș și să verifice cele aproximativ 12 case puse la bătaie de această dată.

„Momentul este perfect”, spune el. „Turiștii și cumpărătorii interesați care călătoresc în prezent în Italia și cei care plănuiesc o călătorie în primăvară și vară pot veni să arunce o privire.”

Potrivit lui Cacioppo, casele disponibile, situate în vechiul cartier Saracen, sunt la fel de „stabile din punct de vedere structural ca și cele vândute până acum”, dar au nevoie de o reamenajare.

Sambuca a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume în 2019, când CNN a anunțat că scoate la vânzare 16 locuințe pentru un euro. Doi ani mai târziu, orașul a oferit un al doilea lot de locuințe pentru doi euro.

Vânzarea incendiară, care a atras cumpărători internaționali de până în Orientul Mijlociu, a ajutat la revigorarea economiei locale cu un aflux de 20 de milioane de euro (aproximativ 21,8 milioane de dolari), spune Cacioppo.

Aceasta include cifra de afaceri din noile pensiuni, noile magazine care s-au deschis în oraș și contractele cu constructori, arhitecți, topografi, designeri de interior și notari.

„Cele două loturi de case, deținute de primărie, au revitalizat sectorul imobiliar privat. Oamenii care s-au grăbit să pună mâna pe una la licitație, dar care nu au reușit să ajungă la final, au cumpărat în schimb o casă ieftină. Până în prezent, au fost vândute 250 de case”, spune Cacioppo.

Eforturile triumfătoare ale Sambucăi de a-și vinde casele goale sunt creditate în mare parte datorită faptului că autoritățile locale dețin de fapt locuințele abandonate pe care speră să le vândă.

034
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.