Categories: Știri

Casa de Pensii, anunț pentru 2.500.000 de pensionari. La ce oră intră pensia pe iunie pe card

Un număr de 2.500.000 de pensionari urmează să primească pensia pe card în aceste zile. Mai multe Case de Pensii au anunțat orele la care banii vor fi disponibili pentru pensionari.

De exemplu, Casa de Pensii Bistrița a informat că pensiile vor fi virate pe cardurile pensionarilor miercuri după-amiază, după orele 14. Până atunci, pensionarii nu trebuie să-și verifice cardurile, deoarece banii nu vor fi disponibili mai devreme.

Conform legislației, pensiile sunt virate pe card în zilele de 12-13 ale fiecărei luni.

Casa de Pensii a explicat oficial procesul de transfer al pensiilor și a enumerat băncile implicate în distribuirea banilor pe card.

Pașii pentru a încasa pensiile pe card și băncile acceptate
Pentru a primi pensia prin cont curent personal, pensionarii trebuie să se adreseze direct instituțiilor financiar-bancare pentru a solicita deschiderea unui cont. Contul se deschide pe numele beneficiarului drepturilor bănești sau pe numele reprezentantului său legal, la solicitarea acestuia sau a mandatarului desemnat prin procură specială, emisă conform legii.

După deschiderea contului, persoana interesată trebuie să se adreseze casei teritoriale de pensii de care aparține, cu o cerere însoțită de o copie a extrasului de cont. Aceste documente pot fi trimise prin poștă, în original, sub formă de scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

În concluzie, pensionarii vor putea accesa pensiile pe cardurile lor miercuri după orele 14, iar pentru a beneficia de acest serviciu, trebuie să urmeze pașii menționați pentru deschiderea și înregistrarea contului bancar.

„Anunţ pentru pensionarii Casei Judeţene de Pensii Bistrița-Năsăud care își încasează pensia prin cont bancar.
MARȚI 11 iunie 2024, au fost operate transferurile prin intermediul Trezoreriei Bistrița, astfel ❗️ MIERCURI 12 IUNIE❗, în cursul după-amiezei vor fi alimentate conturile de către bănci.
Salariații Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud vă asigură de tot respectul lor.”, este anunțul oficial.

Furtună Cristiana

Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.