Știri

De ce erau belgienii transpirați leoarcă deși erau doar 16 grade. Explicația e neașteptată

Tricourile belgienilor, deși confecționate din poliester sută la sută, respirabil și cu uscare rapidă, au dezavantajul unei culori care amplifică senzația de transpirație în exces.

Au belgienii o problemă cu transpirația? În meciul de sâmbătă seară, contra „tricolorilor”, au surprins tricourile transpirate, chiar ude, ale adversarilor noștri. Și asta cu toate că, la ora meciului, la Koln erau doar 16 grade Celsius!

O situație neobișnuită și în condițiile în care vorbim despre echipament ultramodern, confecționat din poliester sută la sută, respirabil, țesătură rezistentă la căldură și cu uscare rapidă. Transpiră belgienii mai mult decât alții?

„Întrebarea ne-am pus-o și noi. Dar nu au existat plângeri din partea jucătorilor cu privire la vreo problemă. Nu s-au simțit deloc afectați”, a comentat un purtător de cuvânt al „dracilor roșii”, citat de tabloidul german Bild.

Roșul închis al tricourilor amplifică senzația de transpirație excesivă

O explicație ține de faptul că tricourile sunt de un roșu foarte închis (nume: Team Coll Burgundy 2) și au elemente strălucitoare suplimentare integrate pe piept. Ceea ce le face să pară mai transpirate decât altele.

Aston Villa, ai cărei jucători evoluează într-un roșu similar, a avut exact aceeași „problemă” în sezonul recent încheiat. Acest tip de tricou poate face ca transpirația să pară mai puternică și mai vizibilă. Și mai este ceva. Unii fotbaliști își toarnă în mod repetat apă pe cap pentru a se răcori, astfel că își udă tricourile.

În altă ordine de idei, după victoria în fața „tricolorilor”, presa belgiană a avut totuși cuvinte de laudă pentru echipa pregătită de Edward Iordănescu. „În ciuda golului rapid și a multelor ocazii, meciul a rămas incitant pentru o bună perioadă de timp.

Românii au fost puternici și rezistenți. Primele probleme au survenit imediat după golul lui Tielemans, dovadă a unei adversare extrem de imprevizibile. Belgia a dominat întreaga primă repriză, deși ocaziile au întârziat să apară.

Belgia a fost avertizată din nou în startul părții secunde, la ocaziile lui Man și Mihăilă. Același Man a avut o șansă importantă în minutul 68, însă Casteels și-a arătat valoarea. În sfârșit, De Bruyne a făcut 2-0 și a închis partida”, notează cei de la sporza.be.

063
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.