Știri

Care pensionari trebuie să aducă în iulie documente la Casa de Pensii? Ce pierd dacă nu fac asta

Care pensionari trebuie să depună în iulie documente la Casa de Pensii? Ce pierd dacă nu fac asta? vă spunem potrivit datelor de la Casa de pensii. Seria a X-a de pensionari își primesc biletele de tratament în iulie. Newsweek vă prezintă și noutățile recalculării cu acest prilej

A zecea serie de pensionari care au decis să achiziționeze bilete de tratament trebuie să depună, în luna iulie, documentele la Casele de Pensii. Până în acest moment, o mare parte din locuri au fost ocupate, dar mai există și unele disponibile.

De aceea, ei trebuie să depună ultimele documente la casele de Pensii pentru a primi biletele.

Este vorba de cea de-a zecea serie de pensionari care merg, anul acesta, în stațiuni balneare.

Luna iulie este foarte importantă pentru pensionarii care așteaptă RECALCULAREA. Primele adeverințe cu noile pensii sosesc în această lună. Informații, în exclusivitate, despre reclaculare la finalul acestui articol.

Trebuie spus că există șanse mari ca unii pensionari să renunțe și atunci apar noi locuri vacante. Anul acesta sunt sute de mii de locuri în stațiuni balneare precum Govora, Geoagiu Băi, Sovata, Techirghiol, Herculane subvenționate de stat.

Documentele se pot depune la Casele de Pensii județene de care aparține fiecare pensionar. Tot aici puteți verifica dacă mai sunt locuri disponibile.

„Pentru seria nr.10/2024 s-au primit biletele de tratament balnear cu dată de începere a sejurului în perioada 12 – 15 iulie 2024.
CJP Gorj, pentru seria nr.10/2024, i-au fost repartizate 180 bilete pentru următoarele stațiuni: – 1 Mai, Amara, Bala, Buziaș, Călimănești, Căciulata, Covasna, Eforie Nord, Felix, Geoagiu, Govora, Herculane, Mangalia, Moneasa, Neptun, Olănești, Pucioasa, Saturn, Slănic Moldova, Vatra Dornei.

Din cele 180 de bilete pentru tratament balnear primite de către CJP Gorj, 173 de bilete au fost alocate automat, prin aplicația SPA, solicitanților în funcție de punctajul obținut, în limita locurilor repartizate pe stațiuni și unități de cazare”, au anunțat oficialii.”

Cât costă un bilet de 16 zile?

Un sejur de 16 zile în care este inclus tratamentul dar și nopțile de cazare în cele mai iubite stațiuni ale României, costă aproape 3.000 de lei. Un simplu calcul arată că o zi de cazare și de tratament costă sub 200 de lei, ceea ce este un chilipir.

Dacă nu ați prins bilete la seria a X-a de tratament atunci trebuie să știți că ele sunt în număr de 19, ultima serie fiind chiar în decembrie.

Vești fantastice pentru pensionari în iulie

Iulie este o lună specială pentru pensionari. Așa cum Newsweek România a scris, în exclusivitate, adeverințele cu pensiile recalculate ajung la cei dintâi pensionari.

Prima zi în care se distribuie adeverințele cu noile pensii este 11 iulie.

O sursă a spus pentru Newsweek că „în acest moment, peste 98% din dosarele de pensii sunt prelucrate și pregătite pentru etapa din 1septembrie. Deciziile sau adeverințele cu pensia reclaculată care va fi primită la 1 septembrie se vor expedia după 10 iulie. Vă pot confirma că noile pensii se vor încasa cu siguranță în luna septembrie”.

084
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.