Categories: Știri

De ce nu trebuie să purtăm tricou în avion. Sfatul unui însoțitor de zbor

Deși o ținută la modă la aeroport este o prioritate pentru majoritatea turiștilor, trebuie să te asiguri că este practică, confortabilă și potrivită pentru o zi de zbor.

Se pare că purtarea a ceea ce poate fi cea mai populară componentă a unui ansamblu de călătorie la modă, un tricou clasic larg, este un păcat capital, potrivit unui însoțitor de bord.

Andrea Fischbach, care face parte din echipajul de cabină al American Airlines, a văzut de-a lungul anilor tot felul de ținute la bordul unui avion, așa că știe câte ceva despre greșelile de modă în timpul unui zbor, scrie ladbible.com.

Din fericire, a reușit să profite de greșelile altora, notând toate cele mai rele lucruri pe care le poți purta în timpul călătoriei, cum ar fi hainele strâmte, tocurile înalte sau bijuteriile și accesoriile excesive.

Andrea a explicat că, în cele din urmă, acestea devin doar un inconvenient și pot provoca adesea blocaje la securitate, așa că cel mai bine este să optezi pentru un look minimalist în timp ce te îndrepți spre o altă țară.

Cu toate acestea, ea a avertizat că nu ar trebui să vă puneți niciodată un tricou de dragul simplității, deoarece ar putea avea consecințe destul de groaznice dacă lucrurile merg prost în timp ce zburați prin aer.

Însoțitoarea de zbor a declarat pentru whowhatwear.com: „Am călătorit mult în copilărie, iar o regulă pe care mama m-a făcut să o urmez, și pe care continui să o urmez și în ziua de azi, este să am întotdeauna corpul acoperit. Toboganele de urgență nu sunt distractive de coborât și dor – mult – și nu este o aterizare lină odată ce ajungi la capătul toboganului. Cu cât îți acoperi mai mult suprafața pielii, cu atât mai multă protecție pentru cel mai mare organ al tău.”

Acesta este exact motivul pentru care ea optează să poarte mâneci lungi și pantaloni atunci când zboară de plăcere.

Andrea a explicat că, deși poate părea o prostie, a fi acoperit cu cât mai multă țesătură pentru a-ți proteja pielea poate face diferența atunci când evacuezi un avion sau în mijlocul unei situații de urgență.

Ea i-a sfătuit, de asemenea, pe turiști să lase acasă articolele cu franjuri sau care pot fi confecționate din materiale inflamabile atunci când plecați undeva cu avionul, deoarece acestea reprezintă un pericol de incendiu.

Ea a continuat: „Mergând un pic extrem aici, dar există întotdeauna un risc cu franjuri lungi în cazul în care avionul are un incendiu. În timp ce uniformele noastre au poliester în ele, întotdeauna mă întreb și mă îngrijorez că ar putea fi un pericol dacă ar ajunge prea aproape de căldura extremă și s-ar topi pe noi.”

Pe lângă aceasta, Andrea consideră că ar trebui să împachetați orice îmbrăcăminte restrictivă în valiză, mai degrabă decât să o purtați în timpul zborului, deoarece, dacă vă umflați în timpul călătoriei, un costum strâmt v-ar putea încetini fluxul sanguin.

„Dacă sunteți înaltă, călătoriți mult sau aveți un zbor lung, acest lucru este extrem de important, deoarece vă confruntați cu riscul de a dezvolta TVP”, a adăugat ea, făcând referire la tromboza venoasă profundă.

TVP apare atunci când se formează un cheag de sânge în una sau mai multe dintre venele profunde ale corpului – de obicei în picioare – care poate provoca dureri sau umflături la nivelul picioarelor.

„Este foarte important să vă puteți mișca puțin în scaunul dumneavoastră – foarte dificil, știu – și să vă mențineți sângele în circulație”, le-a reamintit ea pasagerilor.

Furtună Cristiana

Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.