Categories: Știri

Dezvaluirea dramatica facuta de sotul actritei Ileana Stana Ionescu inainte de decesul ei. „A fost un semnal ca trebuie sa faca…”

Andrei Ionescu, sotul actritei Ileana Stana Ionescu, a oferit la inceputul anului trecut un interviu pentru sursa citata mai sus, in care a vorbit despre starea de sanatate a acestei mari doamne a teatrului si filmului romanesc.

Starea ei s-a deteriorat treptat, de la un an la altul, in urma celor doua accidente vasculare cerebrale suferite. Fiul lor, Andrei Manuel, care este medic, le-a sugerat sa se retraga din viata publica, cunoscand bine starea de sanatate a mamei sale.

Andrei Ionescu spunea ca in ultima perioada a vietii sale, Ileana Stana Ionescu trebuia supravegheata constant, deoarece avea pierderi severe de memorie. De altfel, din cauza sanatatii precare, cei doi nu au mai aparut in public. Ileana si-a dorit ca oamenii sa o pastreze in memorie asa cum era odata, plina de energie si veselie, nu imobilizata la pat.

„Nici eu nu sunt intr-o stare extraordinara. Sunt aproape orb”

„Ileana este mai bine, dar nu mai are forta pe care o avea. Doarme foarte mult… Problema e ca nu-si aminteste multe lucruri. Nici eu nu sunt intr-o stare extraordinara. Sunt aproape orb. Stii cum se intampla, incetul cu incetul ne paraseste corpul o data cu trecerea timpului.

Ileana nu vrea sa mai apara pentru ca vrea sa fie tinuta minte asa cum am cunoscut-o toti. Ea nu mai poate juca, deci nu ne mai putem bucura de talentul ei.

Cele doua accidente cerebrale pe care le-a suferit au fost un semnal ca trebuie sa faca o pauza, sa facem amandoi o pauza”, a spus sotul actritei Ileana Stana Ionescu.

De asemenea, artistul a spus despre sotia lui ca era mereu o fire vesela, care umplea fiecare incapere in care intra. A descris-o drept o fire mai zburdalnica, o femeie care putea sa-l faca pana si pe cel mai ursuz om sa zambeasca.

Furtună Cristiana

Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.