Categories: Știri

BAC 2024: subiecte Istorie și la Matematică

În mediul online au apărut imagini cu subiectele de la Istorie de la Bacalaureat 2024. Potrivit imaginilor, la Subiectul III, elevii au de făcut un eseu despre România postbelică.

SUBIECTE BAC 2024 Matematică

Potrivit regulamentului, candidații intră în sălile de examen până la ora 08:30, și examenul începe la ora 09:00. Elevii au la dispoziție 180 de minute să resolve subiectele de pe broșura de examen.

Nimeni nu are voie să iasă din sală mai repede de ora 10:30 și nu au voie să ia cu ei broșura cu subiecte sau ciornele.

Subiectele la Limba română vor fi publicate pe stirileprotv.ro imediat ce apar în spațiul public. Ministerul Educației va publica subiectele și baremele de corectare după ora 15:00, pe subiecte.edu.ro.

Reguli și restricții în sălile de examen de la BAC 2024

Bacalaureatul 2024 impune un set strict de reguli pentru evitarea eliminării din examen. Este interzisă aducerea în sălile de examen a ghiozdanelor, rucsacurilor, poșetelor, telefoanelor mobile, dispozitivelor electronice, manualelor, notițelor sau oricăror materiale de inspirație. Calculatoarele și dicționarele sunt de asemenea interzise.

Elevii au voie să aibă asupra lor doar actul de identitate, instrumente de scris (pix albastru, creion, radieră, riglă transparentă) și o sticlă de apă transparentă, fără etichetă.

Candidații intră în sălile de examen până la ora 08:30, iar examenul începe la ora 09:00. Elevii au la dispoziție 180 de minute să rezolve subiectele. Nimeni nu are voie să iasă din sală mai devreme de ora 10:30 și nu au voie să ia cu ei broșura cu subiecte sau ciornele.

Orice încercare de comunicare între candidați, copiere sau transmitere de materiale este considerată fraudă și duce la eliminarea imediată din examen. Consecințele sunt severe: candidații eliminați nu mai pot participa la probele următoare, sunt declarați „eliminați din examen”, iar notele obținute anterior nu sunt recunoscute în sesiunile viitoare. În plus, aceștia nu vor avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Furtună Cristiana

Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.