Categories: Știri

Cum au numit olandezii România, cu câteva ore înaintea meciului de la EURO 2024

„Tricolorii” au ocupat locul 1 în Grupa E, în timp ce „Portocala mecanică” s-a clasat pe locul 3 în Grupa D.

Acesta va fi al doilea meci al României jucat la Munchen, după cel cu Ucraina, scor 3-0, din 17 iunie, din prima etapă a Grupei E.

Jurnaliștii olandezi de la Algemeen Dagblad scriu azi că naționala condusă de Ronald Koeman „are totul de pierdut” și au numit România o „echipă mediocră a Europei”.

„Echipa Olandei are totul de pierdut în optimile de finală. Pentru Ronald Koeman, postul său, dar și imaginea sa sunt în joc. Un așa-numit program favorabil se întrezărește pentru naționala noastră la acest Campionat European, dar tocmai din acest motiv Olanda are totul de pierdut în această seară, împotriva României, o echipă mediocră a Europei.

Asta se aplică și în cazul selecționerului echipei naționale, Ronald Koeman, care își joacă viitorul în această seară. Totul va trebui să fie făcut mai bine decât săptămâna trecută, în meciul cu Austria. Și dacă vom fi la fel de norocoși ca și în 1988, cu siguranță vom câștiga.”, scrie celebra publicație ad.nl.

La acest meci, România nu se va putea baza pe serviciile lui Nicuşor Bancu, suspendat din cauza cumului de cartonaşe.

Conform informațiilor Digi Sport, locul său în banda stângă a defensivei va fi luat de Vasile Mogoș.

UEFA a analizat cele 16 echipe calificate în faza optimilor de finală, iar despre ”Tricolorii” antrenați de Edi Iordănescu a scris că au misiunea de egala performanța de la EURO 2000.

”România a ajuns în faza eliminatorie a unui EURO pentru prima dată în 24 de ani și a făcut acest lucru cu stil, câștigând Grupa E. Victoria lor cu 3-0 asupra Ucrainei a fost un punct culminant, echipa lui Edward Iordănescu punând în scenă un spectacol ofensiv, în fața fanilor lor minunați din Munchen.

Sarcina lor acum este să imite sau chiar să meargă mai bine decât faimoasa echipă de la EURO 2000, care a ajuns în sferturile de finală înainte de a fi învinsă de Italia”, au scris cei de la UEFA despre echipa națională a României.

Furtună Cristiana

Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.