Categories: Știri

România – Olanda se joacă, astăzi, pe bani mulți: cât valorează calificarea în sferturile Euro 2024

Federația Română de Fotbal (FRF) și-a asigurat până acum 12.250.000 de euro prin calificarea pentru Euro 2024 și rezultatele înregistrate în Germania.

Mare parte din această sumă a fost direcționată spre componenții naționalei, având în vedere că acest succes s-a obținut prin munca lor. De pildă, selecționerul a avut un bonus de 200.000 de euro pentru campania de calificare, încheiată cu succes în noiembrie 2023. Iar în Germania, fiecare jucător a primit 20.000 de euro pentru victoria cu Ucraina.

Partida România – Olanda de astăzi pune la bătaie, pe lângă un loc în sferturi, și o sumă importantă. Concret, UEFA va recompensa echipa calificată cu 2,5 milioane de euro. Mai departe, prezența în semifinale valorează 4 milioane de euro, iar finalistele vor primi câte 5 milioane de euro. Campioana de la Euro 2024 va încasa un bonus de 8 milioane de euro. Per total, naționala care va pleca acasă cu trofeul poate atinge o sumă de aproape 28 de milioane de euro.

Supercomputerul Opta a făcut predicția, înainte de România – Olanda

Detaliul care ne face să visăm cu ochii deschiși! De ce are România șanse să treacă de Olanda

Furtună Cristiana

Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.