Categories: Știri

Bolile turiștilor care se întorc din vacanțele de la mare sau munte. Spitalele sunt pline

Spitalele s-au umplut cu pacienții cu boli digestive. Boala afectează atât copiii, cât și adulții. Doar în weekend, în jur de 100 de bolnavi au avut de ajutorul spitalului de pediatrie din București. De cele mai multe ori, îmbolnăvirile sunt ale turiștilor care vin de la munte sau de la mare.

Bolile digestive au umplut spitalele

Bolile digestive apar, de mult ori, în timpul vacanțelor, când copiii nu mai au aceeași igienă ca acasă, ei fiind cei mai afectați de boală, informează observatornews.

„Cea mai severă formă este cea care nu îi mai permite să iasă din camera de hotel, îi este atât de rău și are atât de multe scaune. Asta este o formă severă sau are scaune hemoragice, (n.r. problemă) care trebuie adresată spitalului acolo unde se află”, spune Simin Florescu, managerul Spitalului Victor Babeş Bucureşti.

Primele simptome ale bolii la copii sunt lipsa poftei de mâncare, febră și vărsturi. Adulții se pot îmbolnăvi dacă au consumat mâncare care se strică repede în zilele caniculare, precum ouă, lapte, chiar și pizza care a fost cumpăraă din locuri în care condițiile nu sunt cele mai bune.

Salmonella este bacteria care provoacă bolile digestive, de cele mai multe ori, pentru că se răspândește cu ușurință în alimentele contaminate. Dacă boala nu este tratată la timp ea poate fi fatală.

Furtună Cristiana

Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.