Categories: Știri

Data la care intră pensiile în august. Când vine poștașul cu pensia

S-a aflat data la care vor fi livrate pensiile, indiferent dacă este vorba despre cele livrate în cont sau prin intermediul poștașului. De asemenea, este ultima lună în care milioane de pensionari vor mai primi o pensie mică. De la 1 septembrie lucrurile se vor schimba pentru milioane de pensionari.

Pensionarii din România vor primi pensiile pentru luna august conform unui calendar specific, diferențiat între cei care primesc banii prin poștă și cei care îi primesc pe card.

În contextul modificărilor recente ale legii pensiilor, această lună va fi importantă și prin faptul că vor fi trimise deciziile de recalculare a pensiilor.

Pentru cei 2.500.000 de pensionari care primesc pensiile prin poștă, banii vor fi livrați de poștași în perioada 1-10 august. Casele de Pensii au colaborat intens cu Poșta Română pentru a se asigura că toate deciziile de recalculare a pensiilor, deja emise în număr de 1.000.000, vor ajunge la destinatari în aceeași perioadă.

Când intră pensiile pe card?

Ceilalți seniori vor primi pensiile pe card. Pentru ei, banii vor fi intra în cont între 12 și 14 august. Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a încheiat convenții cu mai multe bănci pentru a facilita această modalitate de plată.

Băncile cu care s-au încheiat parteneriate sunt următoarele:

Banca Comercială Română
CEC
Bancpost S.A.
Banca Comercială Carpatica S.A.
Banca Română de Dezvoltare
Procredit Bank S.A.
Banca Transilvania S.A.
Libra Bank
Raiffeisen Bank
OTP Bank România S.A.
ATE Bank România S.A.
Volksbank
Piraeus Bank
Romanian International Bank
Intesa Sanpaolo Bank
UniCredit Țiriac Bank
Alpha Bank România S.A.
Banca Românească S.A.
Credit Europe Bank S.A.
Garanti Bank
Millennium S.A.
ING Bank
Marfin Bank

Vești cumplite pentru pensionari! Se întâmplă de la 1 septembrie

Furtună Cristiana

Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.