Categories: Știri

Marele regret cu care a murit Nicu Covaci. Își simțea sfârșitul aproape. Care au fost ultimele dorințe

Este doliu în lumea muzicii românești. Nicu Covaci, liderul formației Phoenix s-a stins din viață, la vârsta de 77 de ani. În ultima perioadă, acesta se confrunta cu unele probleme de sănătate, iar în luna martie suferise o operație pe creier.

Nicu Covaci și-a dat ultima suflare pe un pat de spital din Timișoara. Acesta fusese internat, după ce în ultima perioadă starea lui de sănătate începuse să se degradeze. Deși fanii acestuia așteptau vești bune, aseară, 2 august, colegii de formație a artistului au făcut anunțul decesului, în mediul online.

Prietenii și colegii de trupă spun că Nicu Covaci își simțea sfârșitul aproape și le-a transmis ultimele sale dorințe: să fie incinerat, iar Phoenix să meargă mai departe.

Marele regret cu care a murit Nicu Covaci

O operație dificilă pe creier n-a reușit să înlăture un sfârșit dureros.

Dorel Săndesc, Medic: ”Dincolo de momentul în care nu mai poți face nimic, se poate face încă foarte mult până la finalul vieții unui om. Pentru că finalul să fie cât mai demn. Și să sufere cât mai puțin”.

Costin Adam, solist trupa Phoenix: „Ne-a pregătit pentru momentul ăsta, numai că ne-a prins complet nepregătiți. A fost tot timpul, să știți, înconjurat de oameni care l-au iubit și îl iubesc și care nu îl vor lăsa să moară. Nicu Covaci a devenit de fapt, de astăzi, nemuritor”.

În urmă cu ceva timp, Nicu Covaci își striga supărarea și se arăta foarte dezamăgit de faptul că în ciuda muncii sale nu a fost acceptat în Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

„Am plătit niște preșuri cum nu își imaginează nimeni. Nu sunt recunoscut, sunt dat la o parte, le stau în drum. Dacă eu am peste o suta de compoziții, predate, scrise, care au fost șlagăre… s-au vândut milioane de discuri! și eu nu sunt recunoscut de compozitor”, spunea Nicu Covaci, în urmă cu ceva timp.

Furtună Cristiana

Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.