Categories: Știri

Ce salariu va avea Mircea Lucescu la Echipa Națională. Cel mai mic din ultimii 20 de ani

Mircea Lucescu, antrenorul legendar al fotbalului românesc, a fost confirmat oficial ca selecționer al echipei naționale a României, conform anunțului exclusiv făcut de FANATIK. Lucescu își începe astfel al doilea mandat la conducerea primei reprezentative, preluând funcția după Edi Iordănescu, care a decis să nu continue după EURO 2024.

Într-o primă vizită la centrul de pregătire de la Mogoșoaia, Lucescu a fost însoțit de Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF), și de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF. Această întâlnire a avut scopul de a-l familiariza pe „Il Luce” cu noul său staff tehnic și cu detaliile organizatorice ale echipei naționale.

Deși Mircea Lucescu este unul dintre cei mai titrați antrenori din fotbalul mondial, cu o carieră ce se întinde pe mai bine de patru decenii, el va încasa la națională cel mai mic salariu din ultimii 20 de ani. Lucescu va primi un salariu lunar de 27.000 de euro, la care se adaugă o primă de 200.000 de euro în cazul în care echipa națională se va califica la Campionatul Mondial din 2026, care se va desfășura în SUA, Canada și Mexic. Această remunerație este semnificativ mai mică în comparație cu sumele pe care le-a obținut la echipele pe care le-a antrenat în trecut.

În perioada în care a antrenat echipe de top din fotbalul european, Lucescu a avut venituri considerabile. De exemplu, la Dinamo Kiev, salariul său anual a fost de aproximativ 1,2 milioane de euro. La naționala Turciei, venitul său era de 2,5 milioane de euro pe an, în timp ce la Zenit Sankt Petersburg câștiga 5 milioane de euro anual. La Șahtar Donețk, unde a avut una dintre cele mai de succes perioade ale carierei sale, salariul său era de 4 milioane de euro pe an.

Mandatul lui Mircea Lucescu la naționala României va începe oficial în cadrul Ligii Națiunilor ediția 2024/2025. Primele meciuri ale echipei naționale vor avea loc în luna septembrie, când România va înfrunta Kosovo pe 6 septembrie și Lituania pe 9 septembrie. Alte meciuri importante sunt programate pe 12 octombrie contra Cipru, pe 15 octombrie contra Lituania, pe 15 noiembrie contra Kosovo și pe 18 noiembrie contra Cipru.

Dacă naționala României reușește să se califice la Campionatul Mondial din 2026, Mircea Lucescu va avea atunci vârsta de 81 de ani. Cu un palmares impresionant de 35 de trofee, Lucescu este depășit la nivel mondial doar de Sir Alex Ferguson și Pep Guardiola.

Adrian Vrauko

Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.