Categories: Știri

Situație fară precedent „Poza pe care s-au bazat este FALSĂ, NU e de ieri!”

Sabrina Maneca-Voinea, 17 ani, susține că fotografia în baza căreia arbitrii au penalizat-o în finala probei de gimnastică artistică la sol de luni este făcută în altă zi, „o poză falsă”, scrie GSP.ro

Sabrina Maneca-Voinea, fiica Cameliei Voinea, fostă gimnastcă medaliată cu argint la Jocurile Olimpice din 1988 în proba pe echipe, a încheiat pe locul 5 finala probei de sol, desfășurată luni la Paris.

Sabrina a avut un scor de 13.700, în condițiile în care americanca Jordan Chiles, cea care a obținut bronzul, a fost notată cu 13.766. Punctajul Sabrinei a fost tras în jos de o penalizare de 0,1, arbitrii considerând că a pășit în afara covorului în timpul execuției. Fără acea penalizare, ar fi prins podiumul și ar fi obținut astfel medalia olimpică!

Inclusiv Nadia Comăneci a intervenit în această speță, solicitând ca exercițiul Sabrinei să fie revizuit. Totodată, fosta mare gimnastă a publicat momentul video al execuției Sabrinei în care arbitrii consideră că aceasta a călcat în afara covorului, ea afirmând că „nu văd ca călcâiul să fie pus jos”.

Acum a venit și rândul Sabrinei să conteste judecata arbitrilor. Ea susține că imaginea în care călcâiul pare să-i iasă din covor a fost luată din altă zi, de la altă probă!

Sabrina Voinea contestă penalizarea din finala de la sol: „Arbitrele au avut o poză pentru penalizare, doar că nu era de luni!”
„Nu știu exact ce părere au avut arbitrele, eu mi-am făcut solul cât am putut de bine, am tras până la capăt de mine, am reușit toate liniile acrobatice, nu am ieșit deloc din sol, mi-am făcut toată artistica, dar iată că arbitrele nu știu ce au văzut.

Au văzut altceva și m-au depunctat cu 0,1, doar că nu știu pe ce. Ele au spus că am ieșit din covor, dar eu nu am ieșit. Au avut o poză la îndemână în care au zis că eu am ieșit din covor, doar că acea poză nu era de ieri (n.r. – de luni, ziua finalei).

Acea poză probabil a fost de la finala pe echipe sau din prima zi de concurs, la calificări, dar în niciun caz de ieri. Am stat și am analizat tot solul și eu și mama și toți ceilalți și nimeni nu a văzut că eu am ieșit din covor.

În poza aia mi-au prins doar călcâiul, nu mi-au prins și costumul sau altceva. Deci este o poză falsă, care nu este făcută ieri”, susține Sabrina, citată de A3 CNN.

Mama se luptă foarte mult, cu mama a luat toată lumea legătura. (…) Știu că nu am greșit cu nimic. (…) Am fost dărâmată. Am stat, m-am odihnit, am plâns foarte mult, pentru că știu că a fost cel mai bun sol pe care l-am făcut.

– Sabrina Maneca-Voinea

Adrian Vrauko

Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.