Categories: Știri

Ce pensie primește Mihai Neșu de la statul Român VS pensia pe care o primește de la statul Olandez

Mihai Neşu a avut parte de un final de carieră cumplit, pe 10 mai 2011, când s-a accidentat grav la un antrenament al echipei sale, FC Utrecht. În urma coliziunii cu un coleg de echipă, Alje Schut, a căzut la pământ, incapabil să miște de la gât în jos. Ulterior, fostul fundaș a fost diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală şi de atunci a rămas paralizat într-un scaun cu rotile.

Pensia mizerabilă pe care statul român i-o dă lui Mihai Neşu în 2024. De atunci, fostul fotbalist a ales să își dedice zilele proiectelor caritabile. În 2019, a demarat construcţia complexului de recuperare „Sfântul Nectarie”, la Oradea, unic în România, pentru copiii şi adulţii cu dizabilităţi neuromotorii. Întreaga investiţie este făcută din donaţii și sponsorizări, mai ales că banii câştigaţi ca fotbalist nu mai sunt aşa de mulţi. De fapt, Mihai a dezvăluit ce pensie umilitoare primește de la statul român.

„Eu iau 500 de lei pe lună și mai ia și ea (n.r. – sora lui) vreo 2.000 sau poate mai mult. Hai să spunem că luăm 3.000 amândoi. Practic, eu cu ea ar trebui să trăim de 3000 de lei și ea să aibă grijă de mine și să îmi dea de mâncare mie și ea să mănânce. Să aibă grijă și de cele medicale. Așa trăiesc alții care n-au posibilități și eu nu pot să zic nimic. Sunt eroi! Nu-mi pot imagina cum”, a spus sportivul, potrivit Golazo.

Fostul internaţional român, cu opt selecţii pentru echipa naţională, a precizat că are noroc cu pensia pe care o primeşte din Olanda: „Cam 3.000 de euro, cam pe acolo. Mai trebuie să-mi plătesc și asistentele care au grijă de mine dimineața și mai am tot felul de cheltuieli, dar se duc și ăia. Cu acei bani reușesc. Mai am și niște cheltuieli în Olanda, că-s rezident acolo și am asigurarea de sănătate care e destul de mare și din pensia aia se duc și acolo. Din ăia 3.000 nu rămân așa mulți. Asigurarea de acolo e importantă pentru că dacă aș mai păți ceva, pot oriunde în Europa să beneficiez de servicii medicale foarte bune”.

Adrian Vrauko

Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.