Categories: Știri

Un avion cu 62 de persoane la bord s-a prăbuşit

Un avion de pasageri s-a prăbușit, vineri, 9 august 2024, în statul Sao Paulo din Brazilia. La bord se aflau 62 de persoane. Toate persoanele aflate la bordul aeronavei au murit.

Update: Autoritățile locale au declarat pentru Sky News că toate persoanele aflate la bordul aeronavei au murit.

În sudul Braziliei, președintele Luiz Inácio Lula da Silva a cerut un minut de reculegere pentru victimele unui accident aviatic, anunțând că toți pasagerii și membrii echipajului au murit. Pompierii au confirmat că avionul s-a prăbușit în Vinhedo, dar fără detalii suplimentare. GloboNews a difuzat imagini cu zona în flăcări și un avion căzând în spirală.

„În acel moment, avionul traversa o zonă cu givraj sever, iar controlorii de trafic aerian îi avertizau pe piloți. Acest tip de problemă poate încetini avionul și cauza desprinderea fluxului de pe aripă”, explică James Rojas Waterhouse, specialist în inginerie aeronautică, potrivit GloboNews.

Știre inițială

Avionul ATR-72 operat de compania Voepass Linhas Areas zbura de la Cascavel, statul brazilian Parana, către Guarulhos, în Sao Paulo.

Pompierii din statul Sao Paulo au confirmat pe reţelele sociale că un avion s-a prăbuşit în Vinhedo şi că au trimis şapte echipaje în regiunea accidentului.

O înregistrare video distribuită pe reţelele de socializare arată ceea ce pare a fi un avion care se prăbuşeşte peste un pâlc de copaci, urmat de un mare nor de fum negru.

Din primele informații, la bord se aflau 62 de persoane, potrivit postului local de televiziune GloboNews, preluat de USA Today.

Serviciile de salvare din Sao Paulo au confirmat în social media prăbuşirea aeronavei la Vinhedo, în statul Sao Paulo, menţionând că au trimis şapte echipe de salvare în regiune.

Televiziunea GloboNews din Brazilia a prezentat imagini cu o zonă mare în flăcări şi cu fum ieşind din fuselajul unui avion

Adrian Vrauko

Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.