Categories: Știri

Cum au numit-o americanii pe Nadia Comăneci, după scandalul uriaș de la Jocurile Olimpice

Scandalul de la Jocurile Olimpice a avut, la TAS, o finalitate favorabilă României: medalia de bronz de la sol, primită inițial de americanca Jordan Chiles, i-a revenit Anei Maria Bărbosu.

Nadia Comăneci a fost extrem de vocală în cele cinci zile trecute de la finala la sol până la verdictul TAS. A criticat modul în care Ana Bărbosu a fost, în primă instanță, dată jos de pe podium, ca urmare a contestației depuse de Jordan Chiles, a susținut că Sabrina Voinea a fost depunctată pe nedrept și a cerut ca toate cele trei sportive să ia câte o medalie de bronz.

Luările de poziție ale Nadiei Comăneci au fost preluate și de presa din Statele Unite ale Americii, atât pentru faptul că americanca Jordan Chiles era implicată, cât și pentru că fosta mare gimnastă este stabilită de ani buni în SUA.

După ce TAS a oferit verdictul final, americanii de la Smart News au numit-o pe Nadia Comănesci ”principala luptătoare pentru drepturile Anei Bărbosu și Sabrinei Voinea”.

”Legenda gimnasticii Nadia Comăneci a fost foarte vocală în toată această controversă cu Jordan Chiles și medalia de bronz.

Comăneci, care a câștigat cinci medalii olimpice de aur pentru România, a fost principala luptătoare pentru drepturile Anei Bărbosu și Sabrinei Voinea, cele două gimnaste din România care au ratat medalia în finala olimpică de la sol, de pe 5 august”, au scris americanii.

La TAS, România a cerut ca toate cele trei sportive implicate în proces, Ana Maria Bărbosu, Sabrina Voinea și Jordan Chiles, să obțină câte o medalie de bronz.

Judecătorii nu au fost, însă, de acord și au restabilit clasamentul de după finală, până la contestația depusă cu întârziere de americani.

Furtună Cristiana

Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.