Categories: Știri

Doliu imens în România. S-a stins mult prea devreme

Bogdan Budes, regizor și director al Teatrului de Artă din București, a decedat din cauza unui infarct. Vestea tristă a fost confirmată de fratele său, Radu Budes, vineri, care a scris pe rețelele sociale: „Fratele meu, Bogdan, a murit ieri în urma unui infarct. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească.”

Bogdan Budes, născut în București, a avut o carieră remarcabilă în domeniul teatrului. A absolvit Filosofia la Universitatea din București între 1991 și 1996, iar ulterior a urmat cursurile de regie de teatru la Masterskaya (Atelierul) lui Piotr Naumovici Fomenko din Moscova, unde a studiat în perioada 2007-2010.

Pe parcursul carierei sale, Budes a fost implicat în diverse proiecte importante. În 2013, a fost selecționer la Festivalul Național de Teatru Independent și a colaborat ca asistent de regie la spectacole de marcă, printre care și „Napasta” de I.L. Caragiale, regizat de Cristi Juncu în 2012. De asemenea, Budes a fost traducător dramatic din 2003, având contribuții valoroase în traducerea lucrărilor din limbile rusă, engleză și franceză, inclusiv opere ale unor autori precum Evgheni Griskovet, Samuel Beckett, David Mamet și Jean-Claude Carrière.

Moartea lui Bogdan Budes reprezintă o pierdere semnificativă pentru scena teatrală din România. A fost un artist dedicat, cu o viziune profundă asupra teatrului și culturii, și va fi amintit pentru contribuțiile sale importante în domeniul teatrului și traducerii dramatice.

Mesajele de condoleanțe curg în mediul online. Maia Morgenstern este profund afectată de decesul neașteptat al regizorului.

Actrița a transmis: „Îmi pare atât de rău. Atât de rău. De fapt, refuz Bogdan Budes”.

Furtună Cristiana

Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.