Știri

Alain Delon: “Voi parasi aceasta lume fara regrete”

Alain Delon, starul filmului francez, care a fascinat si a divizat deopotriva, a murit la varsta de 88 de ani, au anuntat duminica dimineata cei trei copii ai sai intr-o declaratie comuna pentru AFP.

“Viata nu-mi mai ofera mare lucru. Stiu totul, am vazut totul. Dar, mai presus de toate, urasc aceasta epoca, o resping. Sunt fiinte pe care le urasc. Totul este fals, totul este distorsionat, nu exista respect, nu mai exista cuvinte de onoare. Doar banii conteaza. Stiu ca voi parasi aceasta lume fara regrete” a marturisit Alain Delon, dupa ce a vorbit despre cariera sa, relaţiile dificile cu familia, soţiile pe care le-a iubit şi prietenii pe care i-a pierdut. „Aproape toata lumea a murit”, a subliniat actorul mitic din „Ghepardul”, de Luchino Visconti, potrvit News.ro.

Intrebat despre locul unei femei in viaţa sa de astazi, actorul a raspuns ca nu „a gasit-o”. „Nu spun ca nu exista candidate. Sunt zece, dar niciuna nu este potrivita pentru a-mi incheia viaţa. (…) Aş putea sa ma casatoresc cu cineva daca ea ar fi pregatita sa ma insoţeasca pana la final”, a explicat actorul.

Alain Delon a mai declarat ca filmarile la „ultimul film”, cu Patrice Leconte şi in care apare alaturi de Juliette Binoche, sunt „in intarziere”. Şi ar dori sa se intoarca pe platouri pentru o ultima data.

Ultimul lungmetraj cu Alain Delon a fost lansat in 2008 – „Asterix la Jocurile Olimpice/ Astérix aux jeux olympiques”, de Frédéric Forestier şi Thomas Langmann, in rolul lui Iulius Cezar. In teatru, actorul a aparut ultima data pe afişul spectacolului „Une Journée ordinaire”, de Eric Assous (2011 şi 2013).

Alain Delon, monstru sacru al cinematografiei franceze, a murit la vârsta de 88 de ani, au anunţat duminică dimineaţă cei trei copii ai actorului într-un comunicat comun, informează AFP şi Reuters.

”Alain Fabien, Anouchka, Anthony, precum şi Loubo (câinele său), anunţă cu imensă tristeţe moartea tatălui lor. S-a stins în pace în locuinţa din Douchy, înconjurat de cei trei copii şi de apropiaţi”, anunţă comunicatul.

”Actorul din ‘Plein soleil’ şi din ‘Samourai’ merge să se întâlnească cu (Fecioara) Maria printre stelele care îi erau atât de dragi inimii sale. Familia vă roagă să-i respectaţi intimitatea în acest moment de doliu extrem de dureros”, au mai precizat cei trei copii.

Actorul a decedat ”la primele ore ale nopţii”, au precizat aceştia.

Apoi, această măsură a fost transformată în aprilie în „tutelă consolidată”, ceea ce însemna că el nu mai putea decide singur asupra gestionării bunurilor și finanțelor sale.

De mai multe luni, familia lui Alain Delon se afla în conflict în ceea ce priveşte starea de sănătate şi ultimele dorinţe ale acestuia. Anthony, fiul cel mare al actorului, a acuzat-o pe sora sa, Anouchka, că i-a ascuns starea de sănătate precară a tatălui lor.

De asemenea, ea a fost acuzată de Anthony şi Alain Fabien – al doilea frate al acesteia – că a vrut să-l ducă pe Alain Delon înapoi în Elveţia, deşi acesta spusese că vrea să moară în Douchy, Franţa.

Deşi a avut foarte puţine roluri în cinema după sfârşitul anilor 1990, Alain Delon a ţinut primele pagini ale ziarelor în vara anului 2023 când cei trei copii ai săi au depus plângere împotriva lui Hiromi Rollin, prezentată câteodată drept partenera actorului, pe care au acuzat-o că profită de starea de vulnerabilitate a tatălui lor.

Cei trei copii ai actorului au fost implicaţi într-un război mediatic şi juridic pe tema stării de sănătate a vedetei, care a fost diagnosticată cu limfom şi suferise un AVC în 2019.

Legendarul star de cinema, care a suferit un accident vascular cerebral în 2019, suferea și de limfom (cancer al sistemului limfatic) și fusese plasat sub protecție judiciară din ianuarie, cu numirea unui reprezentant desemnat de tribunal „pentru îngrijirea sa medicală”.

057
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.