Categories: Știri

Rugămintea tulburătoare a băiatului Emiliei Ghinescu când a aflat că părinţii lui divorţează. Artista a izbucnit în plâns: „M-am blocat, mi-au dat instantaneu lacrimile”

Divorţul părinţilor este, fără îndoială, o cumpănă uriaşă prin care trec copiii. Şi nu puţini sunt cei care rămân toată viaţa cu trauma abandonului, o traumă care, dacă nu este vindecată, le influenţează negativ relaţiile cu cei din jur.

Emilia Ghinescu este una dintre persoanele care, la un moment dat în viaţă, a decis să urmeze o cale separată de a soţului ei. Dar lucrurile nu sunt atât de simple atunci când există şi copii. Erau căsătoriţi ded mai bine de un deceniu atunci când şi-au dat seama că nu-i mai leagă nimic.

La momentul divorţului, copiii lor, Andrei şi Erika, aveau 12, respectiv 4 ani. Dacă micuţa Erika nu a realizat prea bine ce se întâmplă cu părinţii ei, Andrei era suficient de mare încât să realizeze dezastrul care avea să vină în viaţa lui.

Ce a rugat-o fiul artistei Emilia Ghinescu pe mama sa când aceasta i-a spus că divorţează de tatăl lui: „M-am blocat, n-am ştiut ce să-i răspund”

Ca mulţi copii care trec printr-o astfel de situaţie, şi Andrei a crezut că divorţul părinţilor înseamnă că va rămâne fără părinţi. În plus, micuţul se temea şi de judecata colegilor de la şcoală.

„Erika era încă foarte mică și i-am spus că eu cu tata nu ne mai înțelegem. Copilul a văzut lucrul ăsta. I-am spus că în viață sunt oameni care merg alături de noi pe drumul ăsta pentru totdeauna sau pentru anumite perioade de timp. Faptul că eu și tatăl său am mers pe drumul ăsta până aici, nu înseamnă că din acest moment, dacă noi doi ne separăm, el nu mai are părinți.

Frica principală a copiilor în momentul în care părinții se despart, este că el rămâne fără părinți. El așa vizualizează. Nu înțelege că mama este nefericită sau tata este nefericit, că mama și-a găsit pe altcineva sau tata și-a găsit pe altcineva. Nu, mama e mama și tata e tata. Sunt părinții lui și îi iubește pe amândoi. Andrei ne iubea și pe mine și pe tatăl lui în egală măsură.

I-am spus că el nu va rămâne nici fără mamă și nici fără tată. Prima lui întrebare a fost ce o să le spună el colegilor la școală. Din nou societate, care pune niște etichete. I-am spus că nu trebuie să le dea vreo explicație copiilor de la școală.

Când el m-a întrebat: „Mama, nici măcar de dragul meu nu crezi că ai putea să te împaci cu tata?”, am avut așa un moment de liniște, de blocaj. Nu am știut ce să-i răspund, mi-au dat instantaneu lacrimile. Îmi aduc aminte că i-am spus că eu îi iubesc extraordinar de mult pe amândoi și pentru mine contează fericirea lor. Eu țin la ei foarte mult și sunt convinsă că atunci l-a durut. El avea 12 ani și era destul de mare, înțelegea niște lucruri”, a povestit Emilia Ghinescu în cadrul emisiunii „În Oglindă”, difuzată pe Kanal D2.

Adrian Vrauko

Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.