Categories: Știri

Cine era românul ucis în Marea Britania de un bărbat care voia să-i fure mașina. Moartea tragică a bărbatului plecat peste hotare la muncă

Claudiu Carol Kondor, un român în vârstă de 42 de ani care își câștiga traiul livrând colete la domiciliu în Marea Britanie, a avut parte de un final tragic.

Un român de 42 de ani care livra colete la domiciliu a murit în mod tragic în Marea Britanie, după ce a încercat să oprească un individ care voia să-i fure mașina. Hoțul se așezase deja la volan și a pornit de pe loc, iar victima a rămas agățată de portieră, fiind târâtă câteva sute de metri. Bărbatul a murit din cauza rănilor suferite.

Claudiu Carol Kondor era stabilit de opt ani în Marea Britanie și era angajat la o firmă de curierat parteneră cu Amazin. Atacul asupra mașinii de serviciu a avut loc în orașul Leeds.

Claudiu s-a dat jos din mașină pentru a livra un pachet și câns s-a întors la furgonetă, un Ford Tranzit, a dat peste hoțul care încerca să plece cu ea.

Românul a încercat să îl oprească pe răufăcător, dar acesta a demarat în viteză și l-a prins cu portiera. Claudiu a rămas agățat de mașină și a fost târât mai bine de 500 de metri.

„În încercarea de a-l desprinde de mașină, hoțul a izbit intenționat mai multe autovehicule parcate. În urma împactului a căzut din vehiculul care mergea cu viteză”, a transmis Paul Sims, reporter senior The Sun, potrivit stirileprotv.ro.

O cameră de supraveghere a surprins momentul în care duba părăsește locul, iar din sensul opus apare o altă mașină care se oprește lână Claudiu. Un bărbat verifică dacă românul mai are semne vitale și sună după ajutor. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru el.

La scurt timp, poliția a anunțat că a reținut doi suspecți, unul de 24 de ani și altul de 32. Ambii sunt acuzați de omor.

Oamenii spun că situațiile de acest fel sunt tot mai dese în Marea Britanie.

„Șoferii săracii sunt panicați, mulţi își pot pierde locul de muncă, mulți sunt puși de patroni să acopere pagubă și probabil de aici gestul disperat al domnului respectiv”, spune Petru Nedelcu, preot în Leeds.

În cele mai multe cazuri, hoții sunt interesați numai de marfa din mașinile pe care le abandonează apoi la câteva străzi distanță.

„Nu e nicio şansă că angajatorul să recupereze banii. Tot ce poate să facă e să anunțe Poliția și nimeni nu o să îl mai angajeze ca şofer”, spune Florin Crăciun, un român aflat în Marea Britanie.

Compania pentru care lucra Claudiu a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini familia să achite costurile de înmormântare. Bărbatul era originar din Toplița.

Adrian Vrauko

Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.