Deja ne mai despart doar câteva zile de începutul de toamnă, iar pentru gospodinele din țara noastră, acest lucru înseamnă că ne apropiem de perioada în care vor pregăti murăturile! Iar un lucru de care nu trebuie să uităm atunci când punem castraveții la murat este un ingredient special ce trebuie să se găsească până la prima dungă a borcanelor!
Toamna se apropie cu pași repezi, iar odată cu ea va sosi și clipa în care toate gospodinele din țară vor începe să pregătească murăturile pentru iarnă! De la conopidă și până la pepeni, acestea sunt apreciate de fiecare dintre noi, însă nu mulți români știu cât de complicate sunt, de fapt, de pregătit.
De exemplu, atunci când vine vorba despre castraveții murați în oțet, un ingredient anume trebuie adăugat până la prima dungă a borcanului!
Ce ingrediente ne trebuie pentru a pregăti catraveți murați în oțet
Desigur, după cum sugerează și numele, primul ingredient de care vom avea nevoie sunt tocmai castraveții! Alături de aceștia, trebuie să mai avem la îndemână și morcovi, frunze de dafin, usturoi, boabe de piper și de muștar, sare pentru murături, zahăr, iar nu în ultimul rând, oțet.
Odată ce avem aceste ingrediente, putem începe să pregătim murăturile!
Oțetul trebuie pus până la prima dungă a borcanului
Primul pas pe care trebuie să îl facem este să spălăm bine castraveții și să îi curățăm de eventualele impurități. Mai departe, alături de rondele de morcovi și maxim doi căței de usturoi, aceștia trebuie puși în borcane.
Desigur, ei vor avea nevoie de mai multe arome pentru a fi delicioși! Astfel, vom adăuga în borcan și frunza de dafin, boabele de piper și muștar, cât și două linguri de zahăr și una de sare. Următorul pas este cel care poate schimba complet gustul castraveților! Oțetul trebuie adăugat doar până la prima dungă a borcanului! Nu trebuie să trecem de aceasta, decât dacă vrem castraveți mai acri.
Apoi, adăugăm apa, punem capacele, iar mai departe vom pune borcanele la fiert într-o oală plină cu apă. Ele se fierb aproximativ 20 de minute și trebuie să avem grijă să nu se atingă. Mai departe, trebuie lăsate la răcit și depozitate într-o cameră răcoroasă.