Categories: Știri

Ce pensie maximă trebuie să aibă un pensionar pentru a mai putea primi medicamente compensate

Odată cu recalcularea pensiilor, unii vârstnici rămân fără ajutoarele primite de la stat.

Cei care primesc mai mulţi bani nu se mai încadrau în baremul pentru carduri de alimente şi medicamente compensate cu 90%.

Guvernul a decis să majoreze acele plafoane, informează Observator.

Pragul de venit până la care pensionarii ar putea beneficia în continuare de medicamente compensate ar putea creşte de la 1.830 de lei, la 2.000 de lei, potrivit unor surse politice. În acest caz, o decizie se va lua în zilele următoare.

Însă, ar putea exista modificări şi în ceea ce priveşte pragul pentru voucherele de alimente. Acum, acesta este de 2.000 de lei. În acest caz se fac mai multe calcule.

Aceste vouchere sunt în valoare de 250 de lei. În total, 2,4 milioane de români le primesc în acest moment, o dată la două luni. De săptămâna viitoare, se vor distribui primele pensii majorate, iar 3,8 milioane de pensionari vor avea parte de majorări. De la 1 octombrie, urmează o nouă majorare şi asta pentru că Guvernul va creşte pragul de neimpozitare a pensiilor de la 2.000, la 3.000 de lei, iar asta înseamnă pentru mai mult de 3.000 de pensionari o majorare de cel puţin 100 de lei.

Furtună Cristiana

Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.