Media

Ce fel de animal ești, de fapt, în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii. Tabelul care îți explică totul

Ce fel de animal ești, de fapt, în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii? Poate te-ai întrebat și tu acest lucru.

Ce fel de animal ești, de fapt, în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii? Există un tabel care îți explică tot ceea ce trebuie să știi. În primul rând contează anul nașterii pentru a avea răspunsul corect.

Ce fel de animal ești, de fapt, în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
Dacă vrei să știi ce fel de animal ești în horoscopul chinezesc, este esențial să știi cum este calculat acest zodiac, de fapt. Cele 12 animale sunt asociate cu lunile dintr-un an, iar fiecare în parte are trăsăturile sale.

Cum a fost stabilit zodiacul chinezesc? Acesta este unul dintre cele mai vechi înregistrate vreodată. Mai exact, se presupune că acesta datează de la 2.637 î.Hr. La acea vreme, împăratul Huang Ti a introdus primul ciclu.

Astfel, fiecare an chinezesc se desfășoară între sfârșitul lunii ianuarie și jumătatea lunii februarie. Iar spre deosebire de calendarul Gregorian, calendarul chinezesc vine compus din cicluri de 60 de ani, arată Chinahighlights.com.

Și totuși ce animal ești în horoscopul chinezesc? În zodiacul chinezesc există tot 12 animale și anume Șobolan, Bivol, Tigru, Iepure, Dragon, Șarpe, Cal, Capră, Maimuță, Cocoș, Câine și Mistreț.

Cum poți afla care dintre ele ești? Sunt două metode. Se presupune că animalele au trăsături comune cu zodiile pe care le cunoaștem deja, iar dacă ar fi să ne luăm după acestea, situația ar arăta în felul următor:

Șobolanul, este practic zodia paralelă cu Săgetătorul din zodiacul european. Bivolul pe de altă parte ar reprezenta Capricornul și este descris ca fiind o fire generoase, care muncește mult pentru a ajunge unde își dorește.

Tigrul în schimb corespunde Vărsătorului și prezintă un curaj ieșit din comun. Totodată, spre deosebire de alți nativi, acesta nu pune mai deloc preț pe partea materială. Iepurele corespunde zodiei Pești, iar despre el se spune că știe să gestioneze foarte bine tot ceea ce ține de partea financiară.

Tabelul care îți explică totul
Dragonul pe de altă parte corespunde zodiei Berbec și are o personalitate puternică, în timp ce Șarpele e pe aceeași lungime de undă cu Taurul. Acești nativi sunt foarte discreți, dar nu depun suficient efort dacă vor să ajungă undeva.

Calul este echivalentul zodiei Gemeni când vine vorba de trăsături. Acesta este catalogat ca fiind curajos, dar și muncitor, în timp ce Capra, sau Oaia, corespunde Racului. Această zodie caută mereu echilibru și vrea să fie protejată.

Maimuța corespunde zodiei Leu, ca și trăsături și e plină de energie, dar și foarte ambițioasă. De cealaltă parte, Cocoșul corespunde Fecioarei, fiind o fire sinceră, dar cu un orgoliu destul de mare. Câinele corespunde zodiei Balanță și este o fire destul de loială.

Cât despre Mistreț, acesta corespunde zodiei Scorpion. Acești nativi sunt responsabili și totodată au și foarte multă răbdare. Mai jos poți vedea tabelul care îți explică totul. Cu ajutorul lui poți afla direct ce fel de animal ești, de fapt, în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii. Sunt șanse mari însă ca trăsăturile tale să se regăsească și în lista menționată anterior.

Adrian Vrauko

Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.