Categories: Știri

Cum scapi de scamele de pe haine. Trucul care te ajută să-ți faci puloverul preferat să arate ca nou

Dacă și în viața ta scamele au devenit o problemă, iată cum poți să îți repari hainele și să le faci să arate ca noi folosind un truc simplu.

Cum apar scamele și ce trebuie să faci pentru a scăpa de ele. Dacă și tu ai haine scămoșate, trebuie să știi că frecarea este principala cauză care duce la acest lucru inestetic.

Frecarea materialului combinată cu spălarea duce la scămoșarea articolelor vestimentare. De regulă, scamele apar în zona subrațului sau în zona mânecilor. Dacă obișnuiești să porți rucsac sau geantă, hainele se pot scămoșa și în zona umerilor.

De cele mai multe ori, primele zone în care apar scame sunt cele de la umeri, așa că pentru a preveni acest lucru, renunță pe cât posibil la a mai purta rucsac sau geantă.

Atunci când speli hainele, încearcă să folosești un program cu viteză mică la mașina de spălat, pentru ca materialul să reziste mai mult timp. Folosește un ciclu de spălare pentru haine delicate.

Detergentul folosit reprezintă un aspect imprtant. Folosește unul lichid pentru haine delicate și încearcă să eviși înălbitorul sau alte substanșe chimice dure.

De preferat ar fi să folosești o plasă de protecție pentru hainele delicate sau să le întorci pe dis atunci când le bagi la mașina de spălat.

Hinele trebuie călcate cu grijă. Nu ar trebui să folosești temperaturi prea mari la fierul de călcat și să apeși cât mai puțin pe țesături.

Dacă obișnuiești să depozitezi hainele groase pe timp de vară, e recomandat să le întorci pe dos. Astfel, chiar dacă haine se vor freca între ele și se vor scămoșa puțin, acele zone nu vor fi vizibile.

Dacă scamele s-au format deja, ar trebui să știi cum să le repari. Dacă ai un pulover care s-a scămoșat destul de rău, poți folosi un aparat electric pentru îndepărtarea scamelor. E simplu de utilizat.

Dacă nu ai un astfel de aparat la îndemână, poți folosi o forfecuță de cuticule. Desigur, aceasta este recmandată doar pentru surpafețele afectate de mici dimensiuni.

O altă soluție este folositrea unui aparat de ras. Acesta funcționează foarte bine, dar trebuie să ai grijă atunci când tai scamele. Dacă scamele nu sunt foarte mari, le poți îndepărta foarte ușor cu o rolă de scame.

Adrian Vrauko

Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.