Categories: Știri

Meteorologii Accuweather anunță o lună octombrie cum nu prea a mai fost în București și în celelalte orașe din România

Meteorologii Accuweather au actualizat starea vremii și au venit cu vești noi. Luna octombrie va fi cum nu prea a mai fost în București și în celelalte orașe din România, potrivit specialiștilor în meteorologie. Vremea va fi cu totul atipică pentru perioada menționată, iar informațiile se regăsesc mai jos, în articol.

Meteorologii Accuweather au actualizat starea vremii pentru luna octombrie 2024. Vremea va fi atipică pentru perioada menționată, atât în București, cât și în celelalte orașe din țară. Deși în octombrie ar trebui să se înregistreze temperaturi mai scăzute și precipitații, lucrurile vor sta diferit anul acesta.

La o vizualizare amănunțită a prognozei emise de meteorologii Accuweather, se poate observa că luna octombrie nu ne va întâmpina cu ploi sau temperaturi scăzute. Vor fi zile însorite, lipsite de precipitații, iar temperaturile vor fi mult peste medie.

Încă din prima săptămână a lunii octombrie se observă că temperaturile se vor menține mai ridicate spre deosebire de cele specifice perioadei. De pildă, în prima zi a lunii octombrie, temperatura maximă în București va fi de 25 de grade Celsius. Spre finalul săptămânii se sesizează o ușoară descreștere.

Meteorologii Accuweather anunță o lună octombrie atipică: maximă de 25 de grade Celsius
Atât în Capitală, cât și în celelalte orașe ale României temperaturile se vor menține mai ridicate, față de nivelul specific perioadei. În București, de exemplu, într-o singură zi ar putea să existe precipitații. Pentru ziua de 12 octombrie se anunță o maximă de 22 de grade și o temperatură minimă de 11 grade Celsius. În rest, în majoritatea zilelor, temperaturile se vor situa între 16 și 25 de grade Celsius.

Spre finalul lunii se poate observa o tendință constantă, cu o temperatură maximă de 18 grade Celsius. Temperatura minimă va oscila între 7 – 8 grade Celsius. Cea mai friguroasă noapte a lunii, în București, va fi pe 24 octombrie. Atunci, temperatura minimă va fi de 4 grade Celsius.

Săptămâna 1 – 6 octombrie 2024: temperaturi maxime între 19 și 25 de grade, temperaturi minime între 6 și 14 grade Celsius;

Săptămâna 7 – 13 octombrie 2024: temperaturi maxime situate între 18 și 22 de grade, temperaturi minime între 9 și 11 grade Celsius;

Săptămâna 14 – 20 octombrie 2024: temperaturi maxime între 18 și 20 de grade, temperaturi minime între 6 și 10 grade;

Săptămâna 21 – 27 octombrie 2024: temperaturi maxime între 16 și 19 grade, temperaturi minime între 4 și 8 grade;
Luni, 28 – Joi, 31 octombrie 2024: temperatura maximă de 18 grade, temperatura minimă între 7 și 8 grade Celsius.

Adrian Vrauko

Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.