Categories: Știri

Cea mai mare producător de lactate închide o fabrică din România. Angajații vor fi concediați

Grupul francez Lactalis a anunțat închiderea fabricii de lactate din Miercurea Ciuc. Decizia a fost luată încă din vara acestui an. Angajații instituției urmează a fi disponibilizați.

Lactalis, cel mai mare producător internațional de lactate, cu fabrici în România, are în portofoliu o serie de branduri cunoscute precum Zuzu, President, Albalact, Covalact de Țară și la La Dorna.

Compania urmează să închidă fabrica din Miercurea Ciuc și 95 de angajați urmează să fie concediați, în urma unei decizii luate încă din vară. Angajații disponibilizați au dreptul la toate măsurile compensatorii și la beneficiile prevăzute în contractul de muncă, în ceea ce privește concedierea.

Grupul francez Lactalis a anunțat că este interesat în a investi în celelate patru mari fabrici din România din Oiejdea – județul Alba, Sfântu Gheorghe – județul Covasna, Câmpulung Moldovenesc – județul Suceava și Tunari – județul Ilfov.

„Am investit peste 60 de milioane de euro în ultimii 5 ani în România, iar pentru anul în curs avem planificate investiții de peste 13 milioane de euro”, preciza recent Onur Barim, directorul general al Grup Lactalis România, potrivit Profit.ro.

Fabrica din Miercurea Ciuc a intrat sub conducerea grupului Lactalis în anul 2016, în urma achiziției a întregului pachet de acțiuni Covalact de la fondul privat de investiții SigmaBleyzer. Compania franceză are 2.000 de angajați în România.

Lactalis mai operează patru mari fabrici în România – Oiejdea – județul Alba, Sfântu Gheorghe – județul Covasna, Câmpulung Moldovenesc – județul Suceava și Tunari – județul Ilfov – și are 2.000 de angajați.

Adrian Vrauko

Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.