Categories: Știri

Calendar ortodox 4 octombrie 2024. Îl sărbătorim pe „cel sfinţit de Dumnezeu”

Yiua de 4 octombrie este închinată, în calendarul creştin-ortodox, Sfântului Mucenic Ierotei, primul episcop al Atenei. Acest sfânt a avut ocazia să participe la înmormântarea Maicii Domnului, unde a făcut început cântărilor, dar şi la prohodul ei.

Sfântul Mucenic Ierotei a fost primul episcop al Atenei. Iubirea de Hristos i-a fost insuflată de Sfântul Apostol Pavel, de la care a primit botezul şi care l-a şi uns episcop.

Sfântul Ierotei a fost însoțitorul Sfântului Dionisie Areopagitul, iar din voia lui Dumnezeu, a participat la înmormântarea Maicii Domnului, unde a făcut început cântărilor, şi la prohodirea ei, scrie crestinortodox.ro

Sfântul Ierotei a pătimit pentru credința în Iisus Hristos și a suferit moarte martirică.

Numele Ierotei se traduce din limba greacă „cel sfințit de Dumnezeu”.

Citeste si Părintele Pimen, de la Muntele Athos, spune care este cea mai puternică rugăciune. De ce şi unde trebuie să ai o candelă aprinsă şi când se face semnul crucii

Rugăciunea făcătoare de minuni pentru bună înţelegere în familie

„Bunătate învăţându-te şi îmbărbătându-te întru toate, cu bună cunoştinţă, ca un sfinţitor cuvios îmbrăcându-te, ai scos din vasul alegerii cele negrăite; şi credinţa păzind, stadiul întocmai ai săvârşit, Sfinţite Mucenice Ierotei, roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să mântuiască sufletele noastre.

Apa trecând-o ca pe uscat şi din răutatea Egiptului scăpând, israeliteanul striga: Mântuitorului şi Dumnezeului nostru să-I cântăm. Pe învăţătorul Tainelor, care s-a răpit până la cer, pe Dum­nezeiescul Pavel, pe vânătorul lumii având dascăl, te-ai făcut ucenic privirii celei de sus.

Furtună Cristiana

Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.